Fotbal international

Ultraşii lui PSG, probleme înainte de meciul cu Borussia Dortmund! Opriţi de poliţişti la intrarea în Germania: “Am fost trataţi ca nişte câini”

18.02.2020 | 18:55
Ultrasii lui PSG probleme inainte de meciul cu Borussia Dortmund Opriti de politisti la intrarea in Germania Am fost tratati ca niste caini
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund – PSG este cel mai interesant meci al săptămânii în Liga Campionilor, iar cele două formaţii se vor duela marţi, de la ora 22:00, în manşa tur a optimilor de finală. Înainte de partida din Germania, ultraşii campioanei Franţei au avut mari probleme la graniţă.

Scandal cu ultraşii înainte de Borussia Dortmund – PSG

Ultraşii lui PSG au făcut deplasarea cu opt autocare pentru duelul cu Borussia Dortmund, însă au avut o surpriză la graniţa dintre Franţa şi Germania. Suporterii au ajuns la ora nouă dimineaţa în ţara vecină, însă grănicerii i-au făcut o surpriză neplăcută.

ADVERTISEMENT

Timp de şase ore, ultraşii lui PSG au fost percheziţionaţi de poliţiştii germani, care au căutat materialte pirotehnice sau arme albe în cele opt autocare. Acţiunea a fost una pregătită din timp, automobilele şi suporterii au fost ţinuţi într-un hangar.

Pe durata întregii acţiuni, francezii nu au avut voie să se urce în autocare şi au fost obligaţi să stea în picioare timp de aproape de şase ore. Aproximativ 800 de suporteri ai campioanei Franţei au făcut deplasarea pentru meciul cu Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Ce au găsit poliţiştii germani în autocarele fanilor

Conform L’Equipe, poliţiştii germani au găsit materiale pirotehnice în autocarele fanilor lui PSG. Ultraşii francezi au susţinut că aveau de gând să folosească torţele pe străzile din Dortmund şi nu pe stadion.

După meciul PSG – Club Brugge 5-0, din faza grupelor, campioana Franţei a intrat în atenţia UEFA. Forul european a anunţat că ultraşii francezi vor primi o interdicţie de a mai merge în deplasările echipei dacă vor folosi din nou materiale pirotehnice pe stadion.

ADVERTISEMENT

Reacţia ultraşilor lui PSG: “Suntem suporteri, nu criminali”

La scurt timp după ce au putut să-şi continue călătoria spre Dortmund, ultraşii lui PSG au postat un mesaj pe Twitter. “După cinci ore de detenţie, în condiţii inacceptabile şi trataţi ca nişte câini, plecăm spre Dortmund. Suntem suporteri, nu criminali. Să nu cedăm provocărilor”, a scris Mabille Romain, lider al facţiunii Collectif Ultras Paris.

Autocarele ultraşilor lui PSG au fost escorate de mai mulţi poliţişti francezi din Brigada Naţională de Luptă împotriva Huliganismului. Unul dintre aceştia a susţinut că nu au fost informaţi de acţiunea nemţilor.

ADVERTISEMENT

“Înţelegem ceea ce se întâmplă, dar trebuia să fim şi noi informaţi de acţiunile poliţiştilor. Totul trebuia coordonat cu autorităţile din Dortmund pentru ca suporterii să nu fie ţinuţi pe loc timp de mai multe ore”, a declarat un poliţist francez.

ADVERTISEMENT