Ungurii, atacaţi de români. Multe maşini vandalizate

UPDATE 18.30: 100 de maghiari au atacat cu pietre forţele de ordine în zona şoselei Pantelimon şi au distrus parbrizele multor maşini. Jandarmii au primit repede întăriri şi au intervenit în...
06.09.2013 | 16:54
Ungurii atacati de romani Multe masini vandalizate

UPDATE 18.30: 100 de maghiari au atacat cu pietre forţele de ordine în zona şoselei Pantelimon şi au distrus parbrizele multor maşini. Jandarmii au primit repede întăriri şi au intervenit în forţă. Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, a dezvăluit că 400 de români i-au atacat pe maghiari în acea zonă. Poliţia a operat alte arestări. Doi jandarmi au fost răniţi.

UPDATE: Fanii maghiari au început să intre pe stadion. Aceştia sînt verificaţi foarte atent de forţele de ordine, astfel încît să nu pătrundă cu obiecte pirotehnice în tribună.

UPDATE 18.11: Încă doi suporteri unguri au fost ridicaţi de jandarmi şi băgaţi în dube pentru că au sărit calul.

UPDATE 18.05: Suporterii Stelei au reuşit, în toată nebunia creată azi în capitală, să captureze un steag al celor de la Ujpest Budapesta. În lumea galeriilor, pierderea unui steag de brigadă este cea mai mare umilinţă.

steag

UPDATE 17.58: Trei suporteri maghiari au ajuns la spital cu traumatisme cranio-cerebrale. Unii fani maghiari au intrat deja în stadion, alţii se odihnesc în fan-zone. Ungurii pur şi simplu s-au culcat pe jos ca să se odihnească , fiind probabil obosiţi după drumul lung şi violenţele produse în Bucureşti.

UPDATE 17.47: Un fan ungur a fost urcat pe o targă şi a fost dus de jandarmi către un echipaj SMURD. Maghiarul s-a trezit dintr-o dată şi a zbughit-o înapoi între ai săi.

UPDATE 17.24: Fan-zone-ul de la stadion rezervat maghiarilor a început să se umple.

UPDATE 17.15: Maghiarii au tricouri cu mesaje jignitoare la adresa României, denumită de ei “Gypsy Land”.

unguriiiiii

UPDATE 17.09: La stadion sînt peste 1.500 de reprezentanţi ai forţelor de ordine, pregătiţi să prevină eventuale incidente. Deja s-au produs ceva conflicte, dar nu la fel de dure ca în alte părţi ale Capitalei.

UPDATE 16:45 Vadim Tudor a reacţionat după incidentele create de unguri: “Mă rog la Dumnezeu să nu degenereze lucrurile, ungurii ăştia sunt sălbatici, se bat pînă la sînge. Cred că la stadion vor degenera lucrurile şi fac la apel la Ministerul de Externe să fie convocat de urgenţă ambasadorul Ungariei la Bucureşti. La stadion trebuie să fie făcut control, cred că au venit cu arme, cuţite şi trebuie controlaţi la sînge. Ungurii din Ţinutul Secuiesc sînt cei mai recalcitranţi”

UPDATE 16.30: Imediat cum s-au strîns aproximativ 200 la stadion, ultraşii maghiari şi-au reluat războiul cu forţele de ordine. După ce au intervenit în forţă şi au reţinut cîteva persoane, forţele de ordine au reuşit să liniştească spiritele. Totuşi, este de aşteptat ca din momentul în care se vor strînge mai mulţi maghiari la stadion, fanii maghiari să pornească noi conflicte.

Începînd cu ora 16:00, forţele de ordine au început să-i îndrume pe fanii maghiari spre Arena Naţională, în fan-zoneul amenajat special pentru ei. Primii care au ajuns acolo au fost fanii evacuaţi din Centrul Vechi. Jandarmeria a început să conducă grupuri de cîte 50 de suporteri spre autobuzele care îi aşteptau la ieşirea din Gara de Nord, pentru a-i conduce spre fan zone-ul din apropierea stadionului naţional. Forţelor de ordine sînt dotate cu puşti cu aer comprimat.

În scurt timp vor ajunge la Arena Naţională şi fanii care au sosit în Bucureşti cu trenul. Aceştia sînt în acest moment transportaţi cu autocarele de la Gara de Nord spre stadion.

Tags: