Fotbal intern

Ultrașii naționalei, protest în stradă după incendiul de la Matei Balș: „Un sistem care ne omoară”

29.01.2021 | 23:57
Ultrasii nationalei protest in strada dupa incendiul de la Matei Bals Un sistem care ne omoara
ADVERTISEMENT

Grupurile ultras ale echipei naționale au protestat în fața spitalului Matei Balș, după incendiul care a curmat cinci vieți și au avut de transmis un mesaj extrem de acid la adresa autorităților române.

Incendiul de la spitalul Matei Balș a fost devastator și a izbucnit în jurul orei 5.00. Zeci de ambulanțe au fost trimise la fața locului și 102 pacienți au fost evacuați iar cinci dintre ei au decedat.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a avut un mesaj extrem de tăios pentru președintele Klauss Iohannis, însă nu a fost singurul. Mai multe grupări ultras ale echipei naționale de fotbal au protestat în fața spitalului Matei Balș, după ce vestea tragediei a ajuns peste tot în presa internațională.

Ultrașii naționalei au protestat la Matei Balș: „Un sistem nenorocit care ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii”

Ultrașii naționalei nu au trecut neobservată noua tragedie de la Institutul „Matei Balș”, care a curmat nu mai puțin de cinci vieți în urma unui incendiu devastator. La fel ca în multe alte rânduri, grupurile ultras naționaliste care susțin exclusiv echipa națională de fotbal a României au taxat extrem de dur acest nou eveniment nefericit, la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț: „E o poveste fără sfărşit a unui sistem nenorocit care ne omoară de vii bătrâni, tineri sau copii”, au scris suporterii pe un banner afișat în fața spitalului Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Am afișat în seara asta alături de cealalte grupuri naționaliste Camarazii Dulce Românie 1918 Honor et Patria Grai Străbun și NOI acest mesaj prin care arătăm disprețul nostru față de sistemul actual.

Publicată de Uniti sub tricolor pe Vineri, 29 ianuarie 2021

Ulterior, banner-ul a fost făcut public și pe pagina de facebook a grupării Uniți sub Tricolor, alături de următorul mesaj: „Am afişat în seara asta alături de celelalte grupuri naţionaliste, Camarazii Dulce Românie 1918, Honor et Patria, Grai Străbun şi NOI, acest mesaj prin care arătăm dispreţul nostru faţă de sistemul actual”, au scris revoltați suporterii, la al căror protest s-au alăturat și părinții victimelor de la Colectiv și nu numai.

Incendiul de la Matei Balș a afectat nu mai puțin de patru saloane, iar tragedia putea fi mult mai mare, după ce focul ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii. Echipele de intervenţie sosite la faţa locului au anunţat că au fost şi degajări mari de fum. De asemenea, exista posibilitatea ca flăcările să se extindă rapid.

ADVERTISEMENT

Ultrașii naționalei din nou în prim plan după ce au contestat naturalizarea lui Mario Camora

Grupul Uniți sub Tricolor și Honor et Patria sunt din nou în prim plan, după ce în urmă cu câteva luni contestau naturalizarea lui Mario Camora și a oricărui alt fotbalist străin: „Ca întotdeauna, rămânem consecvenți principiilor noastre, sperând în respectarea celor mai elementare norme morale în această speță, dezaprobând pe această cale o eventuală selecționare a oricărui jucător străin în naționala României, din mai multe motive cât se poate de obiective”, au scris ultrașii într-un comunicat.

Suporterii naționalei duc un război rece și cu conducerea Federației Române de Fotbal, în speță cu Răzvan Burleanu, pe care îl contestă cu fiecare ocazie.

ADVERTISEMENT

După o mobilizare în cursul zilei de vineri pe rețelele de socializare, mai multe persoane au fost prezente, la orele serii, în fața Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș, printre care și grupurile naționaliste care susțin echipa națională.

ADVERTISEMENT
Tags: