Fotbal intern

UPDATE / Negoiţă, FURIOS! De la ce a plecat vînătoarea de stelişti de la Dinamo!

UPDATE 19:30 - Secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a ţinut să precizeze că el nu are nicio legătură cu acţiunea fanilor, pe care o consideră una deplasată. "Reacţia fanilor,...
18.10.2013 | 19:30
UPDATE  Negoita FURIOS De la ce a plecat vinatoarea de stelisti de la Dinamo

UPDATE 19:30 – Secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a ţinut să precizeze că el nu are nicio legătură cu acţiunea fanilor, pe care o consideră una deplasată. “Reacţia fanilor, care au intrat pe teren să-l apostrofeze pe Palade, a fost una deplasată, pentru că de decizii trebuie să se ocupe conducerea, nu galeria. Nu este adevărat că am vreo legătură cu afişele pe care le-au pus. Eu abia azi am aflat de ele, mi le-a trimis cineva pe mail. Criteriile de selecţie la Dinamo trebuie să ţină doar de valoare, nu de afinităţile pe care le au părinţii lor. Că unii au manifestări ostentative, este altă discuţie… Cînd am considerat că cineva a călcat onoarea lui Dinamo am luat măsuri făţişe, vorbesc de Mihai Stoica, evident. Nu mă ocup de afişe. Am auzit şi eu că un copil şi-a scos tricoul şi a scuipat pe el, dar e doar un zvon. Consider că ar trebui lăsaţi în pace copiii. Mai mult, trebuie să ştie lumea că toţi micuţii de la grupele 2003 şi 2004 au fost aduşi de mine, cunoscînd detalii despre fiecare. I-am luat pentru că sînt talentaţi şi promiţători, aşa cum este şi normal”, a declarat Bălănescu pentru FANATIK.

UPDATE 18:00 – “Am avut o şedinţă la care au particiapat 20 de persoane. Am stabilit ca fiecare să vină cu idei pentru a reglementa această situaţie în care anumiţi copii sunt bănuiţi de suporteri că ar fi fani ai Stelei. Există varianta să ne despărţim de jucătorii care ţin cu Steaua. Să meargă să joace la Steaua. Din informaţiile mele, niciun antrenor nu este stelist. Tehnicienii trebuie să ştie să insufle spiritul dinamovist, iar copiii au datoria de a învăţa istoria clubului. Zilele trecute am avut o şedinţă şi cu suporterii pe seama acestei probleme şi le-am ascultat şi lor ideile. Aceasta este o chestiune sensibilă, rămîne de discutat şi sistemul de selecţie al copiilor care vor să intre la Dinamo. În maximum o lună vom rezolva situaţia”, a declarat Negoiţă pentru prosport.ro.

UPDATE 12:50 – Conform surselor FANATIK, iniţiativa lipirii afişelor a aparţinut lui Bogdan Bălănescu, chiar secretarul general al lui Dinamo. Oficialul “cîinilor” are băiatul tot la grupa 2003 şi a fost, în mai multe rînduri martor al unor episoade care l-au intrigat. “Bălănescu este dinamovist înfocat şi a fost şi el martor cînd tatăl unui copil i-a zis antrenorului grupei: <<Vă rog frumos, lăsaţi-mi băiatul să iasă cu jumătate de oră mai devreme de la antrenament, că vrem să ajungem la meciul Steaua – Legia>>. A zis-o în gura mare, ostentativ, a greşit şi el, dar este păcat că totul se abate asupra copiilor, care chiar nu au nicio vină!”, a punctat un apropiat de-al oficialului dinamovist.

“A rupt tricoul de pe copil!”

Din cauza modului ostentativ de a se manifesta, tatăl băiatului a avut probleme şi în vară, cînd a fost nevoit să-şi mute un alt copil, care evolua pentru grupa 2005, fiind printre cei mai buni! “Băiatul era foarte bun, dar din cauza simpatiilor tatălui său, nu intra mereu titular, chiar dacă, îmi aduc aminte că într-un meci a dat patru goluri din postura de fundaş. El tot întreba: <<De ce nu mă bagă să joc? Sînt slab?>> Un copil de opt ani înţelege mai greu lucrurile astea. Pînă la urmă a fost mutat la o şcoală de fotbal unde s-a adaptat excelent. Mai ales că în trecut a avut şi probleme. După ce grupa lui a cîştigat un turneu la Tîrgu Mureş, părintele altui copil s-a dus pe teren şi a rupt tricoul de pe el, spunîndu-i că nu are ce căuta la Dinamo!“, a completat sursa menţionată anterior.

UPDATE 11:12“Vrem ca toţi simpatizanţii Stelei să plece de la club! Problema este de la copii şi juniori, unde 80 la sută dintre antrenori şi copii au simpatii steliste. Se zice că ei sînt de viitor, dar nu se poate aşa. Motivul este că ei joacă la Dinamo pentru că a rămas cel mai puternic centru de copii şi juniori din Bucureşti. Ne-am săturat să le auzim părinţii din tribune cum îi strigă Tănase, Chiri, Tătă. E totuşi Dinamo aici, nu mai vrem stelişti! Ajunge! Sau cum să auzim părinţii cînd îi strigă arbitrului: <<Hai domn’ arbitru, fluieră finalul, că începe meciul Stelei, să-l prindem şi noi!>> “, a declarat Adrian, suporter din PCH, la sport.ro.

UPDATE 10:35 – Afişele apărute ieri în Parcul Sportiv Dinamo au atras atenţia conducătorilor lui Dinamo, astfel încît Ionuţ Negoiţă a convocat o şedinţă azi, începînd cu ora 13:00 cu toţi antrenorii de la grupele de copii şi juniori. FANATIK a aflat, în exclusivitate, că patronul din “Ştefan cel Mare” a devenit îngrijorat de turnura pe care o iau lucrurile şi vrea să afle mai multe amănunte legate de acuzele pe care ultraşii dinamovişti le aduc mai multor angajaţi ai clubului. 

Spiritele se încing la Dinamo! După ce în urmă cu aproape două săptămîni lucrurile au degenerat la un antrenament al grupei de juniori 2003, cînd fostul antrenor de la aceasta, Tudor Palade, a fost apostrofat agresiv de mai multe zeci de fani din cauza faptului că nu-l titularizează pe Cătălin Hîldan, nepotul “Unicului Căpitan”, un alt episod s-a consumat ieri. Pe pagina oficială de Facebook a “Peluzei Cătălin Hîldan” au apărut mai multe fotografii care înfăţişau afişele postate în întreg Parcul Sportiv Dinamo, însoţite de un mesaj radical: “La Dinamo vrem dinamovişti! Plecaţi spurcaţilor de bună voie sau vă dăm noi afară în şuturi!!!”

5826_537272993022501_1470987187_n

S-a reproşat titularizarea fiului unui stelist

Ultraşii “cîinilor” sugerează că, de la venirea noii conduceri, mai mulţi angajaţi ai clubului sînt simpatizanţi înfocaţi ai rivalei din Ghencea, motiv pentru care l-au şi agresat pe Tudor Palade în urmă cu două săptămîni. Atunci, pe lîngă netitularizarea lui Cătălin Hîldan, acestuia i s-a reproşat inclusiv faptul că băiatul unui dinamovist este ţinut pe bancă în favoarea fiului unui stelist înfocat, al cărui copil este titular de drept.

Părinţii au retras mai mulţi copii de la grupa 2003

FANATIK vă prezintă firul încins al evenimentelor care sînt aproape să degenereze într-o revoltă în toată regula în “Ştefan cel Mare”. Imediat după incidentul cu Tudor Palade, tehnicianul şi-a dat demisia de la grupa 2003, însă presiunea a rămas la cote ridicate în rîndul ultraşilor. Din această cauză secţia de juniori are serios de suferit, din cauza faptului că mai mulţi copii de la grupa specificată au fost deja retraşi de părinţi e la Dinamo şi înscrişi la alte şcoli de fotbal. “Copiii au fost speriaţi, după ce a păţit Palade s-au antrenat sub teroare, alţii nu au mai venit deloc de teamă. De aceea, mai mulţi părinţi au decis că cel mai bine pentru viitorul băieţilor este să continue în altă parte“, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre martorii prezenţi la acel incident.

Război pornit din cauza Facebook

Materialul publicat de FANATIK săptămîna trecută, în care erau prezentate presiunile fanilor ca nepotul lui Cătălin Hîldan să fie titularizat la grupa 2003 au stîrnit iureş pe Facebook. Mai multe rude ale unor copii au distribuit materialul, fapt care i-a iritat la culme pe ultraşii lui Dinamo, mai ales că unele dintre acestea ţineau cu Steaua! “Nu este normal ce se întîmplă! Tatăl unuia dintre cei mai buni copii ai grupei este stelist, şi pe wall-ul său a apărut articolul, iar unii l-au acuzat că el a fost cel care a vorbit. Nu este normal, chiar dacă ţine cu rivalii, copilul său e dedicat sută la sută şi e talentat. V-o spun în calitate de dinamovist înfocat!“, a punctat acelaşi martor.

“Chaicu le-a făcut pe plac fanilor, Hîldan a fost titular”

La o săptămînă de la aceste evenimente, Dinamo a întîlnit Steaua într-un meci amical la grupa 2003, partidă la care au asistat din nou mai mulţi ultraşi ai echipei din “Ştefan cel Mare”. Atipic pentru ultimele întîlniri directe, roş-albaştrii s-au impus categoric, cu 4-0, spre nemulţumirea asistenţei. “La meciul ăla li s-a făcut pe plac suporterilor, iar Cătălin a fost băgat titular fundaş dreapta de antrenorul Tudor Chiacu. Dar el nu este pregătit să joace în prima echipă valorică, nu are nivelul necesar. Îţi dai seama că în contextul ăsta, ştiind pe cine au în faţă, şi steliştii au insistat pe acea parte şi au pus o presiune infernală pe el, care l-a doborît pe copil”, a explicat sursa menţionată mai sus.

“Ne cuplăm şi noi cu Cristi şi facem echipă doar cu jucători cu numele Hîldan”

Din cauza discuţiilor apărute în jurul fiului său, mama lui Cătălin a venit la acea partidă, însă a stat departe de restul părinţilor, chiar în afara bazei sportive propriu zise din cadrul Liceului Sportiv “Mircea Eliade”. “Mama lui Hîldan a fost, normal, afectată de ceea ce se întîmplă în jurul fiului ei, aşa că a urmărit jocul de pe trotuar, din spatele gardului, la distanţă mare de ceilalţi părinţi. Relaţia ei cu mamele celorlalţi copii este foarte rece, mai ales că acestea, revoltate din cauza titularizării lui Cătălin, au început să spună că poate mai bine se cuplează şi ele cu Cristi (n.r. – tatăl lui Hîldan) să facă o echipă numai din jucători cu numele lui Hîldan”, a încheiat aceeaşi sursă.