Sport

Ultrașii de la CFR și U Cluj, bătaie ca în filme! Au apărut primele imagini. Video

Ultrașii de la CFR și U au făcut haos pe străzile din Cluj. Poliția a intervenit în forță și a oprit bătaia generală de după România - Belgia 0-2.
26.06.2024 | 12:18
Ultrasii de la CFR si U Cluj bataie ca in filme Au aparut primele imagini Video
Ultrașii lui CFR și U Cluj s-au luat la bătaie după România - Belgia 0-2. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultrașii români s-au unit înainte de EURO 2024 și au hotărât să susțină echipa națională a României necondiționat. Însă, în țară, animozitățile nu au putut fi uitate nici măcar după meciurile „tricolorilor”.

Ultrașii de la CFR și U, bătaie în toată regula pe străzile din Cluj

Ultrașii lui CFR Cluj și rivalii de la Universitatea Cluj și-au dat întâlnire pe străzile din Cluj după meciul dintre România și Belgia. Cei care au atacat au fost cei din Gruia, invitați de „șepcile roșii”.

ADVERTISEMENT

Pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi și publicate de Foaia Transilvană se poate observa cum ultrașii își aruncă pumni și picioare fără menajamente. După aproximativ un minut, bătaia este întreruptă de forțele de ordine, care au folosit spray lacrimogen.

Inclusiv la Campionatul European din Germania au existat probleme la mai multe meciuri. Cel mai bun exemplu este duelul dintre Danemarca și Serbia. Înainte de partidă, ultrașii sârbi s-au luat la bătaie cu poliția germană și mai mulți fani au fost reținuți.

ADVERTISEMENT

Poliția germană i-a monitorizat permanent pe ultrașii români

Poliția germană a reținut nu mai puțin de 9 ultrași români la intrarea în Germania. Aceștia au stat nu mai puțin de 10 ore în arest preventiv fără să primească vreo explicație. Probleme au fost și la Munchen înainte de România – Ucraina. Zeci de suporteri au fost opriți să intre în Germania. Poliția de frontieră avea CNP-urile și pozele mai multor ultrași considerați periculoși.

Până la meciul cu Belgia, ultrașii români nu au creat incidente majore. Cu toate acestea, ei au fost filmați de către poliția germană pe stadion după ce suporterii României au aprins mai multe torțe.

ADVERTISEMENT

Ultrașii lui U Cluj și CFR au creat mai multe incidente de-a lungul timpului

Rivalitatea dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj este una fără margini. Ultimul conflict între cele două facțiuni a avut loc în luna martie acestui an. Ultrașii celor două echipe s-au luat la bătaie pe străzile Clujului înainte de meciul „șepcilor roșii” cu UTA. Jandarmeria a confiscat mai multe pumnale și spray-uri cu piper.

Ultrașii lui U Cluj au creat probleme și înainte de ultima etapă a sezonului regulat, când s-au luat la bătaie la Dedulești cu cei de la UTA. Probleme au fost de-a lungul timpului și înainte de derby-urile orașului Cluj.

ADVERTISEMENT

Ultimul incident a avut loc la un meci de juniori, când un grup de ultrași ai Universității Cluj au intrat în tribune peste suporterii lui CFR Cluj și i-au luat la bătaie. Cele mai grave incidente au fost însă în 2012, când derby-ul orașului Cluj a fost oprit.

Mario Camora deschidea scorul din penalty pentru CFR Cluj dintr-un penalty și se bucura în fața galeriei lui U Cluj. A ieșit un meleu în care au fost implicați toți jucătorii, iar ultrașii au aruncat cu bețe de steag, scaune și alte obiecte în teren.

Incidente au fost și cu o seară înainte de meci, când ultrașii lui U Cluj i-au întâmpinat pe rivali cu pietre și petarde. În acest context, Ovidiu Hațegan a decis să oprească partida. Meciul a fost continuat ulterior fără spectatori.

Bătaie între ultrașii lui CFR și U Cluj după România - Belgia 0-2

ADVERTISEMENT