Fotbal intern

Ultrașii Sud Steaua, linșați de jandarmi la metrou! Incidente grave înainte de meciul cu Dinamo B din Liga 3. Reacția ministrului de Interne. Video exclusiv

03.10.2020 | 22:25
Ultrasii Sud Steaua linsati de jandarmi la metrou Incidente grave inainte de meciul cu Dinamo B din Liga 3 Reactia ministrului de Interne Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Ultrașii Sud Steaua s-au deplasat astăzi către stadionul Dinamo, acolo unde echipa CSA Steaua joacă împotriva celor de la Dinamo B în etapa a patra din Liga 3.

Suporterii roș-albaștrilor au fost însă întâmpinați de un cordon de jandarmi care au intrat peste ei în metrou și i-au lovit, iar mai apoi i-au scos cu forța pe peron și i-au pus la podea. FANATIK a intrat în posesia imaginilor cu incidentele.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când fanii din Peluza Sud Steaua intră în astfel de conflicte cu jandarmii, însă reacția oamenilor legii a fost una extrem de dură.


UPDATE, 3 octombrie, ora 22:26 / Ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat, într-o postare pe Facebook referitoare la incidentele violente în care au fost implicaţi jandarmi şi suporteri cu o zi în urmă, la metrou, că autorităţile nu vor permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv.

ADVERTISEMENT

”Ieri, meciul dintre Dinamo 2 și CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură și frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter își susține echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuțite și pregătit de a crea dezordine socială și haos la un meci fără spectatori.

În primul rând, prezența acelor suporteri, în zona Ștefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă și dezordinea, pentru a-și consacra poziția de lideri în rândul huliganilor. Prezența Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială.

ADVERTISEMENT

A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violență stradală. În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona stației de metrou, agresând doi jandarmi și amenințând alți oameni, forțele de ordine nu au avut altă soluție decât de a interveni ferm și de a extrage din public persoanele violente.

În acea zonă se aflau familiile, copiii și prietenii noștri. Nu permitem și nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaș roșu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a scris ministrul.

ADVERTISEMENT

Ieri, meciul dintre Dinamo 2 și CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură și…

Geplaatst door Marcel Vela op Zaterdag 3 oktober 2020


UPDATE, 2 octombrie, ora 22:43 / Jandarmeria Bucureşti anunţă că 30 de persoane au fost conduse la mai multe secţii de poliţie, în urma conflictului cu suporterii stelişti şi dinamovişti, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale.

”Întrucât existau informaţii că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenţia să fie fermă, rapidă şi cu maximă eficienţă pentru a proteja celelalte persoane care se aflau în zonă.

A fost sesizat parchetul competent pentru ultraj, au fost întocmite acte premergătoare pentru infracţiunea de tulburarea liniştii publice şi au fost întocmite mai multe acte constatatoare pentru deţinerea de obiecte pirotehnice. Până în acest moment au fost aplicte şi 28 de sancţiuni contravenţionale.

Intervenţia rapidă şi fermă a avut ca scop restablirea rapidă a ordinii publice şi evitarea oricărui pericol pentru ceilalţi cetăţeni. Colegii vor rămâne în stare de alertă întrucât există în continuare mesaje prin care se intenţionează crearea unor astfel de conflicte între suporterii celor două echipe”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.


UPDATE, 2 octombrie, ora 21:02 / Asociaţia Steliştilor 1947 susţine, într-o postare pe Facebook, că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la metrou şi au scos cu forţa suporterii, care au fost puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos.

”Jandarmeria face, din nou, ABUZURI! Dragostea pentru culori nu are limite. Neavând posibilitatea de a susţine echipa din peluză, suporterii Stelei au dorit să salute şi să încurajeze jucătorii la sosirea pe stadionul Dinamo. Întorşi din drum de jandarmi, aceştia au fost scoşi din metrou, imobilizaţi şi bătuţi de paznicii privaţi ai interlopilor.

În intervenţia lor, fără cap, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în metrou, spaţiu închis, plin de oameni, unde erau copii, femei şi alte persoane a căror singura vină e că foloseau transportul public în Bucureşti!

Nemaiavând activitate pe stadioane de ceva vreme şi nici interlopi de apărat, Jandermeria şi-a dat, din nou, în petec şi demonstrează, încă o dată, că nu lucrează în interesul celor pe care trebuie să-i apere, cetăţenii!

Când nu sunt paznicii privaţi ai clanurilor de interlopi la înmormântări şi după ce aproape au scăpat de emoţii cu privire la bătăile pe care le-au livrat pe 10 august 2018, Jandarmeria Română face ce ştie mai bine: dă cu gaze şi bate cetăţenii!

Fără nicio provocare, suporterii aflaţi în metrou au fost scoşi cu forţa, puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos. Pentru avea o imagine clară, trebuie să precizăm că suporterii nu au fost violenţi, nu au folosit materiale pirotehnice și purtau măşti.

Fanii nu au agresat nici macar verbal pe altcineva, fie ei cetăţeni, jandarmi sau suporteri ai echipei adverse, şi, în niciun caz, nu au avut la ei ARME ALBE!, aşa cum vor să manipuleze prin ştirile apărute în ultimele ore. Ăsta este scopul Jandarmeriei, să lovească cu picioarele în capul unor cetăţeni deja imobilizaţi, să dea cu gaze în metrou?!”, se arată în mesajul steliștilor.

Jandarmeria face, din nou, ABUZURI!Dragostea pentru culori nu are limite. Neavând posibilitatea de a susține echipa…

Geplaatst door AS47 op Vrijdag 2 oktober 2020


UPDATE, 2 octombrie, ora 16:40 / Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a emis un comunicat prin care explică ce s-a întâmplat la stația de metrou Ștefan cel Mare.

“În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști. În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine.

Grupul de suporteri steliști au revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor. În urma acestui conflict aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secția de poliție, în vederea luării măsurilor legale. În prezent se fac verificări inclusiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj”, se arată în comunicatul jandarmilor, care au prezentat și obiectele confiscate de la fani. Printre aceste obiecte se regăsesc și arme albe.

Petarde capturate de jandarmi Arme albe capturate de jandarmi


Ultrașii Sud Steaua, aproape de un conflict cu dinamoviștii

Nu doar ultrașii steliști s-au adunat cu ocazia meciului din Liga 3. FANATIK a aflat că și rivalii de la Dinamo au vrut să se adune, iar cum partida se joacă fără spectatori, cel mai probabil cele două grupuri urmau să se ciocnească în zona Ștefan cel Mare.

Ultrașii Sud Steaua, linșați de jandarmi la metrou! Incidente grave înainte de meciul cu Dinamo B din Liga 3. Video exclusiv

Ultrașii Sud Steaua, linșați de jandarmi la metrou! Incidente grave înainte de meciul cu Dinamo B din Liga 3. Video exclusiv

Geplaatst door Fanatik.ro op Vrijdag 2 oktober 2020

Sud Steaua este facțiunea ultrașilor steliști care l-a contestat în permanență pe Gigi Becali și care a fost de la bun început de partea echipei care aparține de Clubul Sportiv al Armatei.

Între cei de la Sud Steaua și fanii lui Dinamo există o rivalitate extrem de puternică, cele două grupări având foarte multe ciocniri violente îndeosebi pe parcursul ultimilor ani.

Fanii dinamoviști nu vor putea asista de pe stadion nici la duelul dintre FCSB și Dinamo care se va disputa sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 21:00.

FCSB este susținută de o altă parte a suporterilor steliști, respectiv fanii de la Peluza Nord, în frunte cu Gheorghe Mustață. Meciul de pe Arena Națională se va disputa fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

În august 2016, un suporter dinamovist a fost ucis pe străzile din Titan, după un meci între FCSB și Dinamo disputat tot pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT