Fotbal intern

Ultrașii Universității Craiova și-au lansat piesa de brigadă! Cum sună melodia celor de la Sezione Ultra

14.07.2020 | 14:47
Ultrasii Universitatii Craiova siau lansat piesa de brigada Cum suna melodia celor de la Sezione Ultra
Ultrașii Universității Craiova și-au lansat piesa de brigadă! Cum sună melodia celor de la Sezione Ultra sursă foto: ucv1948.ro
ADVERTISEMENT

În urmă cu aproape 20 de ani, mai mulți băieți au luat inițiativa și au înființat brigada „Sezione Ultra 2000”, însă nimeni nu se gândea că gruparea de ultrași va ajunge să aibă un rol atât de important în viața fotbalului craiovean.

Încă din primii ani de existență, Sezione și-a asumat „conducerea” peluzei din care făcea parte. Astfel, Peluza Sud era una dintre cele mai bine organizate peluze din România.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Sezione Ultra a inițiat mai multe acțiuni împotriva conducătorilor echipei și a pus pe primul loc viața echipei și pasiunea pentru culorile alb-albastre. Acum, ultrașii Craiovei și-au lansat și o piesă care să reprezinte brigada.

Ultrașii Universității au lansat o piesă: „Istoria se învață, se trăiește și apoi se scrie”

„O viață de luptă, un singur ideal – CRAIOVA” este motto-ul după care se ghidează cei mai fanatici dintre olteni. După ce ani de zile au condus Peluza Sud, Sezione Ultra a luat decizia de a se muta la Peluza Nord, în anul 2007. Mișcarea de trupe în rândul susținătorilor Universității Craiova a venit ca urmare a „influenței” pe care o aveau patronii echipei în rândul ultrașilor.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, pe vechiul stadion „Ion Oblemenco” s-a cântat pe două voci. Sezione a stat la baza și celor mai mari proteste ale suporterilor împotriva conducătorilor care s-au perindat prin Bănie. Acum, cea mai veche brigadă de ultrași din Craiova a luat decizia de a lansa o piesă dedicată chiar grupării.

„Sezione Ultra a salvat-o pe Știința”. Peluza Nord, „stâlp de rezistență” a ceea ce înseamnă Universitatea Craiova astăzi

Dezafilierea din anul 2011 și lipsa fotbalului timp de 2 ani a adus o situație foarte grea în Bănie. În anul 2013, Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Corneliu Andrei Stroe, „părintele Craiovei-Maxima” și Municipalitatea au luat decizia de a reînnoda tradiția fotbalistică în cadrul clubului mamă și au reaprins flacăra speranței în rândul suporterilor „alb-albaștri”.

ADVERTISEMENT

Încă de la început, Sezione Ultra a fost alături de proiectul fostelor glorii: „Sezione Ultra’ 2000, brigada care a inițiat protestele împotriva lui Mititelu și, probabil, singura care și-a dorit cu adevărat  acestea  aibă succes, iese din protest. La mai bine de 8 ani de la primul mesaj de contestare și după 6 ani aproape neîntrerupți de proteste la adresa lui Adrian Mititelu, este clar  trebuie  schimbăm modul de acțiune. Mitingul, mesajele, scandarile, comunicatele, graffiti-urile plus alte acțiuni care nu pot fi menționate, practic contestarea pe toate căile posibileîmpreună cu lipsa perfomantei, ar fi fost suficente pentru  un om normal la cap  renunțe la club.

Dar un om cu 400 de procese nu poate fi un om normal la cap. Faptul  Știința urmează  fie omorâtă de M ititelu a devenit evident în momentul în care acesta a mutat prima dată echipa la Severin. În acel moment, grupul nostru a încercat  convingă conducerea Universității din Craiova, autoritățile locale și pe Adrian Păunescu -i retragă familiei Mititelu dreptul de a mai folosi numele de Universitate, numele orașului Craiova(Mititelu ne jignise pe toți spunând  “orașul nu merită echipa de fotbal”) și dreptul de a folosi imnul “Cântec pentru Oltenia”. Din păcate, atunci demersurile noastre nu au avut succes și a trebuit  mai pierdem câțiva ani până  aproape tot orașul  înțeleagă  renașterea Științei este legată obligatoriu de dispariția  lui Mititelu.

ADVERTISEMENT

Sezione Ultra’ a propus în repetate rânduri, celorlate grupuri organizate,  soluție de salvare a spiritului Științeiînființarea unei echipe a suporterilor(încă din 2009). Din păcate nici această propunere nu a avut parte de susținere, devenind imposibil de pus în practicăÎn aceste condiții o soluție viabilă de renaștere a spiritului Științei era reînființarea secției de fotbal a Clubului Sportiv, varianta care ne-ar fi oferit legitimitate(în condițiile în care cei care au făcut din Craiova o echipa mare ar fi fost de accord  se alăture proiectului) și numele de Universitatea Craiova. Inițial, și această variantaă a picat, Pavel Badea nedorind  pornească acest proiect fără sprijinul primăriei, care se știe că, la acel moment, era blocată de minciunile lui Mititelu. Din fericire, într-un final și primarul Craiovei a înțeles  Mititelu trebuie exclus din planurile de viitor ale Științei și astfel s-a ajuns  una dintre propunerile noastre  fie pusă în aplicare.

Un singur scop: renașterea Universității Craiova

Nu lăsăm minciunile și provocările  ne abată de la un scop simplu și clar: renașterea Universității Craiova! Am luptat prea mult pentru asta pentru  acum când avem șansă  atingem acest ideal  rămânem blocați în aberațiile mititeliene.

Pentru cei care ne contesta și ne arată cu degetul, nu le spunem decât atât: suntem de 13 ani prezenți împreună la meciurile Științei, suntem cei mai vechi, suntem mai maturi, mai cerebrali și suntem 100% siguri  am luat cea mai bună decizie. Timpul va demonstra lucrul acesta.

În consecință, Sezione Ultra’ 2000 și Asociația Suporterilor Olteni se alătură: Craiovei MaximăGenerației din anii ’90, Clubului Sportiv, Primăriei Craiova, Consiliului Județean, lui Corneliu Andrei Stroe, lui Cristi Minculescu, lui Gică Craioveanu și întregii liste de ‘trădători’ și în special suporterilor sătui până peste cap de mizeriile din ultimii ani, în încercarea de a readuce Universității Craiova gloria din trecut. Cine gândește  noi este binevenit în Peluza Nord, cine nu, poate  încerce alte zone ale stadionului sau poate  aștepte  între Chiron în pești.”


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT