Fotbal international

Uluitor! Ce jucător vrea tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Messi de la Barcelona

30.08.2020 | 15:06
Uluitor Ce jucator vrea tricoul cu numarul 10 dupa plecarea lui Messi de la Barcelona
Martin Braithwaite vrea tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Messi de la Barcelona. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Leo Messi e decis să plece de la FC Barcelona, iar echipa spaniolă va trebui să găsească un alt număr ”10”. Danezul Martin Braithwaite le-a spus oficialilor catalani că ar vrea să fie noul purtător al tricoului care va fi lăsat liber de către argentinian.

Martin Braithwaite a ajuns la echipa spaniolă în luna februarie a lui 2020, de la formația Leganes în schimbul a 18 milioane de euro. Nu a confirmat și este foarte probabil să fie unul dintre jucătorii la care noul antrenor Ronald Koeman va renunța în perioada de mercato.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ziariștii de la 20 Minutos scriu că danezul le-a propus conducătorilor Barcelonei ca el să fie numărul 10 al echipei dacă argentinianul va pleca. Asta chiar dacă Braithwaite nu este sigur că va rămâne la Barcelona.

Pleacă Messi de la Barcelona? Cât oferă City pentru starul argentinian

Lui Leo Messi nu-i plac prestațiile echipei sale din stagiunea recent încheiată, în care catalanii nu au câștigat niciun trofeu, și vrea să plece de la echipa la care a evoluat în ultimii ani. De altfel, primul pas a și fost făcut, argentinianul neprezentându-se duminică la vizita medicală și la testele PCR pentru COVID-19, obligatorii înaintea reluarii antrenamentelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației The Telegraph, Manchester City îi poate oferi echipei  catalane 225 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Messi sub comanda lui Pep Guardiola. Totodată, Barcelona ar accepta acestă sumă, astfel că sunt șanse destul de mari ca starul argentinian să ajungă pe Etihad din sezonul următor.

Aceeași sursă mai scrie că englezii vor să-i ofere lui Lionel Messi un contract pe trei sezoane. În același timp, City îi va da argentinianului un salariu imens, iar acesta va primi în cei trei ani 335 de milioane de euro. Trecerea lui Messi în Premier League ar avea un impact financiar major pentru toate echipele, nu doar pentru Manchester City.

ADVERTISEMENT

Messi, atacat dur de fostul președinte Joan Gaspart

Joan Gaspart (75 de ani), fostul președinte ale echipei catalane, a lansat un atac dur la adresa argentinianului de 33 de ani după ce acesta a spus că vrea să o părăsească pe Barcelona.

Fostul președinte crede că Lionel Messi trebuie să stea la echipă până își va termina înțelegerea sau dacă va pleca trebuie să existe o echipă dispusă să-i achite clauza de reziliere care este una extrem de mare.

ADVERTISEMENT

„Nu poți pleca. El va pleca în 2021. Am văzut contractul și este foarte clar. Clauza s-a încheiat în iunie și nu e cale de întoarcere. Prefer să plece la anul pe gratis, decât să plece pentru mai puțin de 700 de milioane de euro. E decizia clubului aici, nu a jucătorului. Clubul a plătit jucătorii. Aici nu e vorba despre bani, contractul e contract.

Îl iubesc pe Messi foarte mult, dar iubesc Barcelona și mai mult. Clauza trebuie să fie plătită. E o clauză de 700 de milioane de euro și contractele sunt făcute să le respecți. Înțeleg că se face presiune ca el să plece, dar dacă eu sunt președintele Barcelonei nu voi negocia nici măcar un euro.

Dacă Messi pleacă pentru mai puțin decât presupune clauza lui, va fi mai umilitor decât 2-8 (n.r. înfrângerea cu Bayern Munchen). Messi trebuie să nu uite că fanii iubesc mai mult clubul decât jucătorul. Și dacă Messi pleacă anul viitor, ei bine, ghinion, pleacă la 34 de ani”, a declarat Joan Gaspart.

ADVERTISEMENT