ADVERTISEMENT
Cele mai citite

ULUITOR! FIA dă vina pe Jules Bianchi pentru accident

Federaţia Internaţională de Automobilism a întocmit un raport de 400 de pagini referitor la accidentul lui Jules Bianchi de la Suzuka, cînd pilotul italian a intrat într-un excavator de pe...
Autor: Marian Popovici | 04.12.2014 | 13:56
ULUITOR! FIA dă vina pe Jules Bianchi pentru accident

Federaţia Internaţională de Automobilism a întocmit un raport de 400 de pagini referitor la accidentul lui Jules Bianchi de la Suzuka, cînd pilotul italian a intrat într-un excavator de pe marginea circuitului. Concluzia raportului e că Jules Bianchi nu a încetinit suficient în acea zonă a circuitului: 

ADVERTISEMENT

“Bianchi nu a încetinit suficient pentru a evita pierderea controlului în aceeaşi zonă ca şi Sutil. Leziunile lui Bianchi nu ar fi fost mai mici în cazul în care cockpitul său ar fi fost închis sau dacă utilajul de evacuare de pe pistă (de care s-a ciocnit monopostul lui Bianchi) ar fi fost dotată cu echipament de protecţie.

Niciuna dintre cele două soluţii nu ar fi putut juca un rol, pentru că impactul a avut loc la 126 km/h între monopostul său (700 kg) şi utilajul de evacuare (în greutate de 6,5 tone). Nu există o structură suficientă, la un monopost F1, pentru a absorbi energia unui asemenea impact, fără distrugerea cockpit-ului pilotului sau a genera o deceleraţie fatală, se precizează în raport.

ADVERTISEMENT

Jules Bianchi a suferit accidentul pe 5 octombrie, fiind ţinut două luni în comă indusă. De puţin timp Bianchi a fost mutat într-un spital din Franţa, însă starea lui rămîne critică.

hjgk

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!