Fotbal international

Uluitor! Un atacant pe care s-au plătit 40 de milioane de euro s-a lăsat de fotbal și a devenit predicator

15.10.2020 | 22:03
Uluitor Un atacant pe care sau platit 40 de milioane de euro sa lasat de fotbal si a devenit predicator
ADVERTISEMENT

Jackson Martinez, fostul atacant al lui Atletico, pentru care clubul spaniol a plătit 40 de milioane de euro, a abandonat momentan fotbalul și a devenit predicator.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani a avut o carieră extrem de interesantă, ajungând acum câteva sezoane ținta unor cluburi de top din Europa, precum Liverpool și Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Martinez a jucat ultima dată pentru Portimorense, în prima ligă portugheză, iar în prezent este liber de contract și nu pare să se grăbească pentru a se întoarce în teren.

Jackson Martinez, atacantul pentru care Atletico a plătit 40 de milioane de euro, a devenit predicator

În iulie 2015, Jackson Martinez a fost cumpărat de Altetico Madrid de la Porto pentru 37 de milioane de euro, o sumă semnificativă pentru acea perioadă.

ADVERTISEMENT

Atacantul a venit ca înlocuitor al lui Falcao, plecat în 2013 de la club, dar despărțirea s-a produs extrem de rapid, apucând să strângă doar 22 meciuri și marcând doar trei goluri, mult sub ceea ce se aștepta de la un atacant transferat pe o sumă considerabilă.

Spaniolii au renunțat la serviciile jucătorului după doar câteva luni, fiind nemulțumiți de prestația lui. El a fost cumpărat de către Guangzhou Evengrade în februarie 2016, pentru 42 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

După doar doi ani, chinezii l-au împrumutat la Portimorense și în cele din urmă l-au cedat clubului portughez gratuit, Martinez nereușind să se ridice nici la pretențiile lui Guanghzou.

Jackson Martinez a strâns doar zece meciuri în competiția internă în tricoul lui Guangzhou Evengrade. Deși în ultima sa aventură fotbalistică din Portugalia prindea destul de des prima echipă, acesta pare că a renunțat la fotbal și se dedică religiei.

ADVERTISEMENT

Martinez s-a dedicat cuvântului lui Dumnezeu

Jackson Martinez s-a concentrat în ultima vreme pe muzică, iar prin aceasta dorește să transmită mai departe cuvântul lui Dumnezeu.

„Muzica mea se axează pe propovăduirea cuvântului Lui Dumnezeu. Într-un moment greu al carierei mele, când am suferit două operații, atunci a fost momentul când m-am dedicat scrisului și când am luat decizia să lansez primul meu album”, a recunoscut fostul jucător madrilen, care este și predicator în timpul liber.

ADVERTISEMENT