News

Umaniștii au depus coroane la Mausoleul de la Mărășești! „Exemplul lor ne obligă”

26.11.2020 | 13:48
Umanistii au depus coroane la Mausoleul de la Marasesti Exemplul lor ne obliga
ADVERTISEMENT

Umaniștii au depus coroane la Mausoleul de la Mărășești cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare. Liderii formațiunii, în funte cu președintele Ramona Ioana Bruynseels și-au afirmat dorința ca întreaga națiune română să ia parte la unirea „sufletului românesc în credința creștină”.

Mausoleul de la Mărășești este un monument istoric dedicat eroilor Primului Război Mondial. Acesta a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români.

ADVERTISEMENT

Daniel Ionașcu, liderul PPU (social-liberal) a ținut să transmită și un mesaj electoratului înainte de alegerile programate pe data de 6 decembrie.

Coroane depuse de umaniștii la Mausoleul de la Mărășești!

„Marile victorii care ne-au marcat istoria și ne-au salvat națiunea au fost realizate prin sacrificiul eroilor noștri și cu ajutorul lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Victoria de la Mărășești a salvat sufletul românesc de robie, de frică, de dezbinare! Eroii de la Mărășești au deschis calea Marii Uniri.

Acesta este motivul pentru care noi, umaniștii, am ales să venim astăzi aici, să ne cinstim eroii și să ne mărturisim dorința sinceră de a deschide drumul unei noi uniri, a sufletului românesc în credința creștină”, a afirmat Daniel Ionașcu, președinte executiv al PPU (social-liberal) și candidat pentru un loc în Senatul României.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alături de Daniel Ionașcu, printre cei care au cinstit eroii care s-au jertfit în Primul Război Mondial pentru apărarea și întregirea teritoriului național s-a aflat și Ramona Ioana Bruynseels. Fostul candidat al partidului la alegerile prezidențiale este în cursă acum pentru Senatul României.

„Când au spus și au demonstrat că „pe aici nu se trece”, eroii de la Mărășești au avut credință în Dumnezeu, în România și într-un destin mai bun pentru familiile și națiunea lor.

ADVERTISEMENT

Marile împliniri ale unei națiuni nu sunt posibile fără sacrificiu și credință. Exemplul lor ne obligă să luptăm cu demnitate, onoare și curaj pentru a garanta un destin mai bun națiunii noastre.

Ne determină să ne unim și să avem credință în România”, a spus liderul umanist Ramona Ioana Bruynseels.

Vă readucem aminte că lucrările la Mausoleul Mărășești au fost demarate la 28 septembrie 1924, în prezența Reginei Maria și a altor personalități ale vremii, și s-au reluat după 12 ani, în 1936.

În anul 1938, cu prilejul inaugurării, a fost emisă o medalie jubiliară, cu diametrul de 60 mm, în trei variante: aur, argint și bronz. Pe aversul medaliei se aflau efigiile regilor Ferdinand I (în dreapta) și Carol al II-lea (în stânga), față în față, iar în mijloc, dedesubt, se afla stema Regatului României. Pe revers, în mijloc, este înfățișat Mausoleul Eroilor de la Mărășești.

ADVERTISEMENT