Umaniștii dezaprobă demisiile parlamentarilor! „Un joc de imagine”

Claudiu Ilie   
în HotNews
25/11/2020, 10:38
Umaniștii dezaprobă demisiile parlamentarilor! „Un joc de imagine”
Umaniștii nu sunt de acord cu demisiile parlamentarilor. Sursa foto - facebook

Umaniștii dezaprobă demisiile parlamentarilor care s-au întrecut în ultimele zile în a anunța că nu vor să beneficieze de pensie specială. Cei de la PPU-SL spun că politicienii actuali joacă mai degrabă o carte a populismului. 

Mai mult de atât, conform reprezentanților partidului, demisia parlamentarilor înainte de finalul mandatului, pentru a nu beneficia de pensie specială, nu este altceva decât un joc de imagine.

Umaniștii au atras atenția că pensia specială nu se solicită și nu se acordă acum, ci atunci când aceștia îndeplinesc condițiile legale pentru a ieși la pensie.

Ce spun umaniștii despre demisiile parlamentarilor!

„Nu putem ști care va fi situația peste ani de zile, iar demersul la care asistăm în acest zile nu este decât o nouă pagină în cartea populismului”, se arată într-o postare a umaniștilor pe o rețea de socializare.

Vă readucem aminte că preşedintele USR Dan Barna a anunţat că toţi parlamentarii formaţiunii politice pe care o conduce vor demisiona din funcţie pentru a nu beneficia de pensii speciale.

Fostul candidat la alegerile prezidențiale a precizat că o condiţie pentru participarea la viitoarea guvernare o reprezintă abrogarea prevederilor privind pensiile speciale.

De asemenea, preşedintele PMP Eugen Tomac a transmis o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta.

Acestea solicită adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

Şi liderul deputaţilor PNL Florin Roman solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, spunând că această iniţiativă legislativă este blocată de PSD. De remarcat că, în acest moment, ambele proiecte se află la Camera Deputaţilor, for decizional.

 

Închide ×