ADVERTISEMENT
News

Umanistul Radu Minea, avertisment ferm! ”Vom demasca genocidul cercetătorilor”

Autor: Alexandru Năstase | 20.11.2020 | 12:48
Umanistul Radu Minea, avertisment ferm! ”Vom demasca genocidul cercetătorilor”
Radu Minea a tras un semnald e alarma în privința cercetării. Sursa foto - ppusl.ro

Umanistul Radu Minea nu a ezitat și a lansat un avertisment ferm! Concret, liderul Departamentului de Cercetare al PPU (social-liberal) și președinte al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare Proiectare din România (F.S.L.C.P.R.), a tras un semnal de alarmă privind „genocidul” cercetătorilor și distrugerea sistematică a Cercetării Științifice – Dezvoltării Tehnologice.

ADVERTISEMENT

„În acest an, în afară de situația generată de pandemie și măsurile adoptate de guvernanți și președinție, un impact devastator l-a avut politica de sabotare a Cercetării Științifice-Dezoltării Tehnologice (C.Ș.-D.T.), promovată de cuplul Președinte – Prim ministru, încă de la instalarea guvernului.

Suntem în imposibilitate de a organiza întâlnirea tradițională și de a organiza acțiuni, atât câți am mai rămas, dar nu ne poate opri nimeni de a demasca ”genocidul” cercetătorilor, distrugerea institutelor de C.Ș.-D.T., alocarea de fonduri ridicole pentru un domeniu, care al nivel european este finanțat cu 3% din PIB și prin încălcarea angajamentelor naționale”, a spus Radu Minea.

Umanistul Radu Minea, semnal de alarmă despre cercetători

Mai mult de atât, liderul umanist consideră că situația actuală este poate cea mai grea din ultimii 30 de ani și le transmite colegilor că prin unitate Cercetarea și Proiectarea din România vor trece peste toate aceste încercări.

ADVERTISEMENT

„O analiză detaliată a situației actuale, cea mai grea în ultimii 30 de ani, din cauza coaliției la cel mai înalt nivel, pentru aservirea României și a bogățiilor sale, prin împiedicarea reindustrializării, politică europeană impusă de realitățile din ultimii ani și în care C.Ș.-D.T. are un rol determinant.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne demobilizăm, să capitulăm în fața acestor dușmani ai României, care atentează la demnitatea noastră, care încearcă să ne intimideze, să se infiltreze printre noi, iar unde nu reușesc, recurg la coruperea celor vulnerabili.

Colegelor și colegilor noștri, familiilor și tuturor celor dragi lor, le dorim multă sănătate și să trecem uniți peste aceste grele încercări.

ADVERTISEMENT

Victoria noastră va fi victoria demnității, onoarei și curajului ce caracterizează adevărații români.

Să redevenim partenerii de nădejde ai structurilor economiei românești, în reindustrializarea țării, indiferent dacă vorbim de agricultură, medicamente, electrotehnică, energie nucleară etc. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a spus Radu Minea.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la finalul lunii iunie, Radu Minea, președinte al Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare, s-a înscris în PPU (social-liberal). Acesta este la prima experiență în politică.

Radu Minea a participat la Revoluția din 1989, iar pentru contribuția sa a primit Medalia de luptător cu merite deosebite. Federația sindicală pe care o conduce a fost înființată în 1990, însumează 19 organizații sindicale și reprezintă peste 10.000 de cercetători, atât din mediul public, cât și din mediul privat.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!