Fotbal international

UMANITAR/Cristiano Ronaldo a donat sînge pentru victimele tragediei feroviare din Spania

Numele lui Cristiano Ronaldo ne-am obişnuit să-l asociem, dacă nu ne referim strict la realizările sale de pe gazon, la numeroasele momente de grandoare în care cade, considerîndu-se cel mai...
27.07.2013 | 13:57
Numele lui Cristiano Ronaldo ne-am obişnuit să-l asociem, dacă nu ne referim strict la realizările sale de pe gazon, la numeroasele momente de grandoare în care cade, considerîndu-se cel mai...

Numele lui Cristiano Ronaldo ne-am obişnuit să-l asociem, dacă nu ne referim strict la realizările sale de pe gazon, la numeroasele momente de grandoare în care cade, considerîndu-se cel mai frumos, cel mai bun jucător din lume, cel mai trendy ca look, la colecţia de bolizi foarte scumpi din garajele locuinţelor sale, la frumoasa sa prieetenă, manechinul Irina Şaik. Prea puţin am încercat şi poate nici Cristiano nu a dorit să scoată prea mult la lumina reflectoarelor latura umană, preferînd anonimatul atunci cînd a fost vorba de a ajuta pe cineva aflat în mare suferinţă. Acasă, în insula portugheză a Madeirei este privit ca un Dumnezeu nu pentru că e mîndria locului sau ca talent sportiv, ci pentru numeroasele acte de caritate săvîrşite de foarte multe ori, prin donaţii, crearea de fundaţii şi multe alte lucruri.

Recent,” înfumuratul” Cristiano a mai arătat lumii ce inimă mare are. Un copil de 12 ani a fost salvat din ghearele morţii de ajutorul financiar primit de la starul lusitan, după ce l-a cunoscut personal pe Santiago Bernabeu la sfîrşitul meciului cu Mallorca din ediţia precedentă. Micul Nuhazet suferea de o formă de cancer rară, iar medicii au explicat familiei că doar în SUA mai există un tratament foarte scump, altminteri e bine să se pregătească de ceea ce poate fi mai rău. Ronaldo a plătit totul şi astăzi Nuhazet are şanse mari să devină un om normal. Ultimul gest al lui CR7 i-a pus însă Spania la picioare, deşi jucătorul a făcut totul în secret, s-a îmbrăcat simplu, nu a făcut paradă de nici un automobil de lux, dorindu-şi ca lumea să nu-l recunoască. A aflat de tragedia feroviară de la Santiago de Compostella şi a plecat la faţa locului, pentru a dona sînge pentru victime. Nici o declaraţie, nici un fel de dorinţă de a ieşi în faţa reportofoanelor şi a camerelor de luat vederi pentru a se bate cu pumnul în piept pentru ceea ce face el. Oamenii însă l-au recunoscut şi aşa s-a aflat de gestul său, care face din Ronaldo un om cu totul special.

Madrilenii în doliu după tragedia feroviară

Un fost director de la Real Madrid se află printre cei 80 de morţi în accidentul feroviar din Spania. Galacticii au aflat la două zile de la tragedie că pe lista victimelor era şi numele fostului manager. Sportivii madrileni au ţinut în memoria acestuia un moment de reculegere în timpul antrenamentelor. Cel puţin 80 persoane au murit în Spania, după ce un tren care circula pe ruta Madrid-Ferrol a deraiat. Opt vagoane şi două locomotive au sărit de pe şine. Trenul a deraiat în apropiere de gara din Santiago de Compostela.

Potrivit martorilor, trenul circula cu o viteză foarte mare, iar la o curbă, unul dintre vagoane a deraiat şi s-a răsturnat de pe şine.

A rupt braţul unui copil cu şutul său năpraznic

La începutul săptămînii Real Madrid a susţinut un amical de lux în compania lui Lyon, terminat la egalitate, 2-2. Din nefericire, la o lovitură liberă executată în mare forţă de şeptarul Madridului balonul s-a dus ca din tun în spatele porţii, provocînd o fractură la braţ unui copil aflat în tribune. Puştiul a declarat mîndru că a fost o rană ca pe front şi s-a întîlnit cu “agresorul” său celebru a doua zi, primind de la Cristiano un tricou cu autograf.