Sport

Umilință fără precedent pentru România la Campionatul European de Rugby U18

Echipa națională de rugby U18 a României a suferit o corecție fără precedent în istoria participărilor la întrecerile continentale.  
02.10.2022 | 23:16
Umilinta fara precedent pentru Romania la Campionatul European de Rugby U18
Spania a învins România cu un neverosimil 102-0 la Campionatul European U18 găzduit de Georgia. Sursa foto: Rugby Europa
ADVERTISEMENT

România a înregistrat un eșec șocant la debutul la Campionatul European de Rugby destinat categoriei de vârstă U18. ”Micii stejari” au fost călcați în picioare de Spania.

România, cea mai mare umilință la un European U18 la rugby

Campionatul European U18 de Rugby se desfășoară în aceste zile, în Georgia. Naționala României participă la turneul final alături de reprezentativele similare din Spania, Georgia, Cehia, Portugalia, Belgia, Olanda și Germania.

ADVERTISEMENT

Sportivii pregătiți de Dănuț Dumbravă au avut un debut de coșmar. ”Micii stejari” au fost călcați în picioare, duminică, de reprezentativa Spaniei care s-a impus cu un neverosimil 102-0.

Dincolo de scorul șocant, trebuie amintit că Spania dezvoltă de ani de zile programe de dezvoltare a rugby-ului juvenil, iar întrecerea internă a ibericilor devine an după an tot mai atractivă.

ADVERTISEMENT

Înfrângerea României a fost cea mai drastică dintre toate participantele la turneul final al Campionatului European din Georgia. În celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele:

  • Georgia – Cehia 76-0;
  • Belgia – Olanda 23-13;
  • Portugalia – Germania 52-3.

În continuare, naționala României va disputa meciurile de clasament pentru locurile 5-8, primul adversar fiind Germania. Meciul este programat miercuri, 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

Federațiile de rugby din România și Spania sunt ”la cuțite”

Victoria neverosimilă a Spaniei în fața României vine într-un moment în care între federațiile de specialitate din cele două țări există un conflict mocnit.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, FRR a reclamat forul spaniol la World Rugby pentru încălcarea protocolului de eligibilitate în urma căruia ”Stejarii” au obținut calificarea la masa verde la Cupa Mondială de seniori din Franța, de anul viitor.

ADVERTISEMENT

România a reclamat Spania la World Rugby din cauză că ”leii” l-au utilizat în calificări pe pilierul sud-african Gavin van der Berg, deși acesta nu avea drept de joc.

ADVERTISEMENT