Umilință pentru Cristian Pomohaci. Ce decizie au luat autoritățile din Bistrița împotriva sa

Flaviu Popa   
în HotNews
25/11/2020, 21:58
Umilință pentru Cristian Pomohaci. Ce decizie au luat autoritățile din Bistrița împotriva sa
Pomohaci are din nou probleme cu poliția

Cristian Pomohaci, fostul preot acuzat de pedofilie, a fost nevoit să îndure o nouă umilință în 25 noiembrie.

Fostul preot era anunțat invitat special de Centrul municipal de cultură din Bistrița cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cu toate că evenimentul urma să se desfășoară on-line, pe lista specială a invitaților erau Cristian Pomohaci și Sava Negrean Brudașcu.

Ce decizie au luat autoritățile din Bistrița împotriva lui Cristian Pomohaci

Potrivit stiripesurse.ro, autoritățile au renunțat la invitatul Cristian Pomohaci, după ce presa locală a sesizat că acesta a primit recent o condamnare penală definitivă, de un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Viceprimarul Bistriței, Sorin Hangan, a fost contactat de către Agerpres și a cerut directorului Centrului municipal de cultură să renunțe la invitația făcută lui Cristian Pomohaci.

În consecință, organizatorii evenimentului au renunțat la colaborarea cu Pomohaci și afișul evenimentului a fost refăcut fără imaginea fostului preot.

Pomohaci a fost condamnat în luna martie 2020 la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală de către Tribunalul Mureș, condamnare rămasă definitivă după ce Curtea de Apel Mureș s-a pronunțat asupra apelului.

Potrivit Stiripesurse, Cristian Pomohaci nu este la prima întâmplare nefericită pentru el, de acest gen. În urmă cu 3 ani, fostul preot fusese invitat de organizatorii evenimentului din Bistrița, însă invitația a fost retrasă în ultimul moment.

Pomohaci ar fi păgubit statul român cu suma de 130.000 de lei, în perioada 2012 – 2017.

În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, inculpatul a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate, suma nedeclarată ridicându-se la 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă unui număr de 11 imobile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 136.572 lei (din care suma de 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 21.885 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate)”, anunță eBihoreanul.

Închide ×