Fotbal international

Umilință pentru Dan Petrescu în China: 0-5 cu liderul! Guizhou Hengfeng, șanse minime de salvare

07.10.2018 | 17:30
Umilinta pentru Dan Petrescu in China 05 cu liderul Guizhou Hengfeng sanse minime de salvare

Antrenorul Dan Petrescu a fost umilit cu adevărat la ultimul meci din campionatul Chinei, echipa sa Guizhou Henfeng suferind o înfrângere drastică în etapa cu numărul 25. Aflată pe ultimul loc, formația ”Bursucului” a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-0, de liderul Shanghai SIPG.

Cu toți cei trei stranieri în teren, fundașul francez Kevin Boli, mijlocașul spaniol Mario Suarez și atacantul gambian Bubacarr Trawally, Guizhou Hengfeng nu a rezistat decât până la mijlocul primei reprize, atunci când a încasat primul gol.

Umilința pentru Dan Petrescu a venit în repriza a doua a meciului din China

Însă, adevărata umilință pentru Dan Petrescu a venit în repriza secundă, atunci când Shanghai SIPG a mai marcat patru goluri și și-a consolidat poziția de lider în campionatul Chinei. Printre marcatorii învingătorilor s-au aflat și brazilienii Elkeson și Hulk, iar pe teren a fost și conaționalul lor Oscar, fost jucător la Chelsea Londra.

Dan Petrescu le dă indicații jucătorilor de la Guizhou Hengfeng
Dan Petrescu le dă indicații jucătorilor de la Guizhou Hengfeng

După această înfrângere, Guoizhou Hengfeng are șanse minime de a se salava de la retrogradare. Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, formația lui Dan Petrescu se află pe ultima poziție, cu 18 puncte, în timp ce Chongqing Lifan, echipa aflată pe primul loc care asigură rămânerea în prima ligă, are cu șase puncte mai mult.

Până la finalul sezonului, Guizhou Hengfeng mai are de jucat următoarele meciuri: acasă cu Dalian Yifang (20 octombrie), Guangzhou Evergrande (28 octombrie), Guangzhou R&F (2 noiembrie), Chongqing Lifan (11 noiembrie) și în deplasare cu Henan Jianye (7 noiembrie).

Etapa cu numărul 25 din China nu a fost cu noroc nici pentru tehnicianul Cosmin Olăroiu. Formația sa Jiangsu Suning a fost învinsă de Dalian Yifang, sâmbătă, în ndeplasare, cu scorul de 3-1. În urma acestei înfrângeri, trupa lui Olăroiu a rămas pe poziția a cincea și mai are doar șanse teoretice de a prinde locul trei, care asigură participarea în Liga Campionilor Asiei.

Tags: