Fotbal intern

Umilință pentru puștiul de 17 ani al lui Dinamo! Adrian Mihalcea, în rândul antrenorilor care „frâng aripile” tinerilor fotbaliști

05.07.2020 | 17:41
Umilinta pentru pustiul de 17 ani al lui Dinamo Adrian Mihalcea in randul antrenorilor care frang aripile tinerilor fotbalisti
ADVERTISEMENT

Valentin Borcea, un puști de doar 17 ani, a fost introdus titular în partida dintre Dinamo și Academica Clinceni.

Totuși, visul său de a debuta în prima ligă s-a transformat în coșmar, după ce Adrian Mihalcea l-a înlocuit cu Vali Lazăr la doar un minut de la startul partidei.

ADVERTISEMENT

Astfel, Adrian Mihalcea intră în rândul antrenorilor care „frâng aripile” tinerilor fotbaliști și care au ca scuză regula impusă de FRF, cu doi fotbaliști U21 în echipa de start.

Puștiul de 16 ani al lui Dinamo, umilit la debut

Valentin Borcea era anunțat titular în meciul cu Academica Clinceni, iar suflarea dinamovistă își punea mari speranțe în puștiul promovat de Adrian Mihalcea în prima echipă.

ADVERTISEMENT

Din păcate, antrenorul „câinilor” l-a înlocuit după doar un minut de la startul partidei cu Valentin Lazăr, tăiându-i practic tot elanul puștiului.

Am văzut că e titular, e copilul meu! E un copil foarte talentat, care a crescut lângă mine timp de opt ani de zile.

ADVERTISEMENT

Îi prevăd un mare viitor. E inteligent, are capacitate fizică, motrică, tehnică. E un mijlocaș complet”, spunea cu mândrie Gabi Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo, înaintea partidei cu Academica Clinceni, pentru gsp.ro.

Durerea și mai mare vine din faptul că mâine, Valentin împlinește 18 ani, iar cadoul de majorat a fost puțin amar.

ADVERTISEMENT
  • 18 ani împlinește Valentin Borcea pe 6 iulie

Adrian Mihalcea, ca Dan Petrescu

Este drept că mai mulți fotbaliști tineri au fost înlocuiți după doar 10 sau 20 de minute de joc, însă Adrian Mihalcea și cu Dan Petrescu au bătut toate recordurile.

Dan Petrescu a pornit seria jucătorilor umiliți, după ce l-a scos de pe teren pe Alin Răzvan Fică după mai puțin de jumătate de minut, la un meci Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj.

Ca să înțelegem cât de neplăcute și dificile sunt schimbările umilitoare din primul minut, tatăl lui Alin Fică a povestit cum fiul său nu se mai putea opri din plâns:

Îmi povestea Alin că, atunci când alerga pe teren să iasă, se gândea la cum ne simțim noi acasă, că ne-a dezamăgit. N-a dormit deloc în noaptea aia, a plâns singur în cameră, să nu-l vadă lumea! A fost tare greu atunci”.

  • 19 ani a împlinit Alin Fică pe 14 iunie
ADVERTISEMENT