Fotbal international

Umilință totală pentru Courtois la Real Madrid! Zidane l-a schimbat la pauză. Statistici horror ale portarului belgian

01.10.2019 | 21:33
Umilinta totala pentru Courtois la Real Madrid Zidane la schimbat la pauza Statistici horror ale portarului belgian
ADVERTISEMENT

Thibaut Courtois trăiește o nouă umilință la Real Madrid. Portarul belgian a avut o primă repriză dezamăgitoare împotriva lui Club Brugge și a încasat două goluri de la Emmanuel Dennis, un atacant în vârstă de 21 de ani din Nigeria. Zinedine Zidane l-a schimbat la pauză pe Courtois împreună cu Nacho, fiind dezamăgit de prestația celor doi. În locul belgianului a intrat Alphonse Areola, portarul adus de la PSG chiar înainte de finalul perioadei de transferuri din vară.

Courtois, umilit de Zidane, după un nou meci dezamăgitor la Real Madrid

Thibaut Courtois a fost înlocuit de Alphonse Areola la pauza meciului cu Club Brugge, după ce a încasat două goluri. Zinedine Zidane pare să nu îi mai dea credit portarului belgian, chiar dacă în ultimele 3 meciuri nu a mai primit gol. Totuși, statisticile lui Courtois la Real sunt horror, iar el este departe de forma pe care a arătat-o la Campionatul Mondial din 2018, când a fost ales cel mai bun goalkeeper al turneului final din Rusia.

ADVERTISEMENT

Statisticile lui Thibaut Courtois la Real Madrid:

  • Meciuri jucate: 43
  • Goluri primite: 59
  • Meciuri fără gol primit: 12
Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
Thibaut Courtois, portarul lui Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro

Zidane era fericit de ultimele evoluții ale lui Courtois

Zinedine Zidane a vorbit după meciul cu Sevilla despre cât de mulțumit a fost de jocul în defensivă făcut de fundașii lui, dar și despre faptul că Thibaut Courtois nu a mai primit niciun gol: „Munca în defensivă a tuturor jucătorilor a fost cheia victoriei cu Sevilla. Zero șuturi pe poarta lui Courtois, care îi vor da mai multă încredere. Trei puncte ca recompensă. Așa trebuie să jucăm!”

Thibaut Courtois a fost contestat și de fanii „los blancos” odată cu partidele mai puțin bune pe care le-a făcut. Real Madrid l-a adus pe Courtois de la Chelsea în vara anului 2018, în schimbul a 65.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT
  • 27 de ani a împlinit Thibaut Courtois pe 11 mai
  • 55.000.000 de euro este cota de piață a lui Thibaut Courtois, conform transfermarkt.com