News

Umilințele de la Gorj: Agresoarea de 14 ani, reținută de polițiști pentru 24 de ore

07.09.2020 | 20:25
Umilintele de la Gorj Agresoarea de 14 ani retinuta de politisti pentru 24 de ore
ADVERTISEMENT

Fata de 14 ani care a agresat o altă copilă din Târgu Jiu, a fost reținută pentru 24 de ore în Centrul de Arestare Preventivă.

Minora a fost reținută pentru lovire sau alte violențe, în urma filmărilor apărute în spațiul public în care două fete de 12 și 13 ani sunt bătute de alte adolescente.

ADVERTISEMENT

Imaginile au devenit virale și au șocat opinia publică, majoritatea fiind de părere că agresoarele ar trebui pedepsite exemplar.

O fată de 14 ani a fost reținută pentru 24 de ore după ce a fost filmată cum bătea o altă copilă

În continuarea cercetărilor efectuate de poliţişti, o tânără de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuită de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, a fost reţinută pentru 24 de ore şi introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

ADVERTISEMENT

Polițiștii vor efectua cercetări în două dosare penale pentru infracțiunile de lovire și alte violențe, în urma filmărilor apărute în spațiul public.

În prima filmare se vede cum o minoră de 13 ani este agresată de alte adolescente, potrivit autorităților, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi (duminică, 6 septembrie, n.r.), având în vedere imaginile apărute în spaţiul public pe o reţea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea IPJ Gorj dispunând efectuarea de verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu. Două dintre cele trei tinere care ar fi exercitat acte de violenţă au fost aduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, fiind însoţite de către părinţi, în vederea audierii”, au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.

A doua filmare surprinde momentul în care o minoră de 12 ani din Târgu Jiu este agresată de aceleași fete. Părinții agresoarelor au fost sancționați cu 500 de lei, însă fetele care au sub 14 ani nu pot fi trase la răspundere momentan.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, printr-o măsură fără precedent pentru România, una dintre agresoare a fost reținută pentru 24 de ore, fiind vorba de minora care a împlinit 14 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: