News

Cum au fost umiliți refugiații ucraineni în Ungaria! Ţinuţi ore întregi la vamă, apoi într-o sală de sport! Video

Cum au fost umiliți refugiații care au plecat din teama războiului din Ucraina și au ajuns în Ungaria! Ţinuţi ore întregi la vamă, apoi băgați într-o sală de sport!
05.03.2022 | 15:35
Cum au fost umiliti refugiatii ucraineni in Ungaria Tinuti ore intregi la vama apoi intro sala de sport Video
ADVERTISEMENT

Au fost clipe destul de grele pentru refugiații ucraineni care au ajuns în Ungaria. Oamenii spun că primirea de care au avut parte a fost una înfiorătoare.

Cum au fost primiți refugiații ucraineni în Ungaria!

De altfel, Ungaria continuă să aibă o atitudine ostilă faţă de refugiaţii din această țară. În urmă cu doar câteva zile, ungurii au blocat, fără niciun anunţ şi explicaţie, accesul refugiaţilor care nu aveau paşapoarte biometrice sau paşapoarte cu viză, potrivit portal-sm.ro.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, au venit cu o nouă politică de descurajare a refugiaților. Concret, ucrainenii care nu au paşaport biometric şi ies din ţară prin vămile Petea sau Urziceni sunt conduşi către o sală de sport din oraşul Fehergyarmat.

De abia de aici încolo începe nebunia. Oamenii sunt încolonați și obligați şi să aştepte cu orele pentru a fi introduşi într-o bază de date.

ADVERTISEMENT

Nu e prima oară când ucrainenii sunt puși să aștepte, aceștia trecând prin aceleași proceduri și în vămile din România.

Se complică situația pentru cei care nu au actele la zi. Un microbuz plin cu oamenii a tras pe dreapta. Ucrainenii care au pronit încă de la prima oră a dimineții din Satu Mare și-au petrecut noaptea în sala de sport din Fehergyarmat.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat lucrul acesta pentru că la bord se afla o persoană în vârstă care avea paşaportul simplu. Printre cei care călătoreau în microbuz se aflau și mame cu copii, care au dormit pe jos, pe saltele.

Culmea, nici măcar un refugiat nu vrea să rămână în Ungaria, doar să ajungă la o destinaţie din Europa de Vest, acolo unde oamenii speră la o primire mai bună.

ADVERTISEMENT

Deranjați de situație sunt şi voluntarii din Satu Mare. Oamenii spun că depun eforturi uriașe să îi cazeze pe refugiaţii care sunt pe drumuri de zile întregi ;i să îi treacă frontiera cât mai repede. După care, maghiarii îi țin cu orele pentru o simplă bază de date.

ADVERTISEMENT