Sporturi

Un actor din Game of Thrones a câștigat a cincea oară titlul de cel mai puternic om din Europa

10.04.2019 | 13:48
Un actor din Game of Thrones a castigat a cincea oara titlul de cel mai puternic om din Europa
ADVERTISEMENT

Un actor din cunoscuta serie Game of Thrones a câștigat pentru a cincea oară titlul de cel mai puternic om din Europa. Este vorba de islandezul  Hafthor Julius Bjornsson, în vârstă de 30 de ani. Este supranumit Muntele, de la numele personajului din Game of Thrones pe care l-a interpretat, Gregor The Mountain Clegane.

Un actor din Game of Thrones a câștigat a cincea oară titlul de cel mai puternic om din Europa

Hafthor Julius Bjornsson este și deținătorul titlului mondial pentru cel mai puternic om al planetei, iar în acel an, 2018, a maiu cucerit și titlul european plus concursul inițiat de Arnold Schwarzeneger, care poartă numele fostului mare campion la culturism. Tot în 2018 islandezul a decis să își întemeieze o familie, căsătorindu-se cu Kelsey Henson.

ADVERTISEMENT

Islandezul a fost și jucător de baschet, având o înălțime de 2,06 m și o greutate de aproape 200 de kilograme. Cariera lui sub panou s-a oprit în 2008, când l-a cunoscut pe cel mai puternic islandez, Magnus Ver Magnusson, care i-a spus că are mari posibilități de a-i călca pe urme și i-a propus să îl pregătească pentru a deveni performant.

Actor Game of Thrones. Islandezul e personajul Gregor The Mountain Clegane din celebra serie
Actor Game of Thrones. Islandezul e personajul Gregor The Mountain Clegane din celebra serie

Mănâncă zilnic din două în două ore și are o nevastă de 1,57 m

Bjornsson spune că are nevoie de 10.000 de calorii zilnic, acest lucru obligându-l să ia masa din două în două ore zilnic. Din 2013 a început și cariera actoricească, prezența sa în acel an în Game of Thrones fiind atât de bine primită de public, încât din acel moment a fost chemat an de an, la câte o nouă serie, dar a mai fost chemat să joace și în alte producții, precum Philadelphia Renaissance sau Kickboxer.

ADVERTISEMENT

Bjornsson se trage dintr-o familie de uriași, tatăl având 2,07 și mama 2,03, iar bunicul 2.06. Însă, în 2018 s-a căsătorit cu Kelsey Henson, care măsoară doar 1,57 m și care era chelneriță într-un bar din Canada, unde islandezul se afla la un concurs. Actorul a deschis și o linie de produs o vodkă extrem de apreciată, Icelandic Mountain Vodka. Are un câine pomeranian, Asterix, care are propria pagină de Instagram, creată de Hafthor.