News

Un actor scoțian susține că sicriul Reginei Elisabeta a II-a este gol: ” Este doar ceva simbolic”

Actorul scoțian Douglas Henshall a lansat o teorie ciudată cu privire la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, sugerând că sicriul monarhului ar fi gol.
18.09.2022 | 21:58
Un actor scotian sustine ca sicriul Reginei Elisabeta a IIa este gol  Este doar ceva simbolic
Actorul scoțian Douglas Henshall susține că sicriul Reginei Elisabeta ar fi gol / Foto: captura Youtube
ADVERTISEMENT

Actorul de origine scoțiană Douglas Henshall a lansat o teorie conspiraționistă care a provocat indignare în Marea Britanie. Mai exact, artistul sugerează că sicriul în care a fost așezat corpul neînsufleit al Reginei Elisabeta a II-a ar fi gol.

Actorul scoțian și teoria sicriului gol al Reginei Elisabeta a II-a

Fără să pună la îndoială vreo secundă decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, actorul Douglas Henshall a sugerat că, din motive de securitate, sicriul fostului monarh ar fi, de fapt, gol.

ADVERTISEMENT

Teoria pe care a lansat-o în spațiul public a provocat un val de reacții cât se poate de dure la adresa lui, informează Gândul, mulți dintre fanii săi declarându-se furioși că actorul ajuns la 46 de ani poate susține așa ceva.

„Crezi că ar fi atât de lungă coada, dacă oamenii ar afla că Regina nu este în acel sicriu? Sau ei știu deja și este doar ceva simbolic?”, a scris, potrivit sursei citate actorul scoțian, pe conturile sale de socializare.

ADVERTISEMENT

Normal, cuvintele sale au fost imediat taxate de urmăritorii artistului. Majoritatea i-au cerut să nu mai fie atât de sceptic și să nu își bată joc de momentul solemn și de suferința celor îndoliați de pierderea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Actorul scoțian susține că este o măsură pertinentă, de securitate

”Douglas, te rog să nu mai răspândești minciuni și teorii ale conspirației ca asta. Ești mai bun decât atât”, „Fie că este acolo sau nu, aceasta este o necesitate socială pentru fiecare persoană de acolo să-și arate respectul. Vă rugăm să nu distrugeți această experiență pentru ei cu scepticism”, sunt câteva dintre comentariile primite de fanii furioși ai actorului.

ADVERTISEMENT

Culmea, vedeta originară din Scoția a revenit cu comentarii, susținând că teoria lui este una pertinentă. Ba chiar actorul scoțian a explicat și motivele care ar sta în spatele unei asemenea decizii: securitatea.

”Nu știu, evident, dar nu îmi pot imagina că ar fi, doar din motive de securitate, dacă nu e altceva”, a mai precizat Douglas Henshall în momentul în care a fost întrebat dacă crede în teoria pe care a lansat-o în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Actorul scoțian, cunoscut pentru rolurile sale din seria științifico-fantastică Primeval sau din drama polițistă Shetland, este unul dintre cei mai apreciați artiști din Marea Britanie.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată pe 19 septembrie

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit pe 8 septembrie 2022. Ea va fi condusă pe ultimul drum pe 19 septembrie. Evenimentul, unul la care iau parte personalități din întreaga lume, va fi transmis în direct începând cu ora 10.30, ora Angliei.

Evenimentul solemn, la care vor asista peste 2000 de oameni, politicieni și membri ai Familiei Regale se va finaliza seara târziu, cu o slujbă privată de înmormântare după ce Reginal Elisabeta a IIa va fi coborâtă în criptă, lângă cel care i-a fost soț, Prințul Philip, pe domeniul regal de la Windsor.

ADVERTISEMENT