News

Un adolescent de 17 ani a dispărut în Capitală. Poliția solicită ajutor pentru identificarea lui. Foto

Un adolescent a dispărut în Capitală. Poliția solicită ajutor pentru identificarea minorului în vârstă de 17 ani și pe care toți cei apropiați îl caută cu disperare.
27.05.2022 | 18:48
Un adolescent de 17 ani a disparut in Capitala Politia solicita ajutor pentru identificarea lui Foto
Adolescent dispărut în București. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei face apel pentru găsirea unui minor din Sectorul 1 al Bucureștiului. Adolescentul de 17 ani a dispărut vineri de acasă.

Adolescentul a plecat vineri de acasă și nu a mai revenit. Cum poate fi recunoscut

Numele adolescentului este Lazăr Alexandru Constantin, iar toți cei care l-au văzut sunt rugați să sune la 112. Tânărul are o tunsoare scurtă, pe o parte, păr castaniu, ochi căprui și fața ovală.

ADVERTISEMENT
Așa arată adolescentul dispărut
Așa arată adolescentul dispărut. Sursa foto: Poliția Capitalei

 

De asemenea, minorul are o înălțime de 1, 67 cm și o greutate de 70 de kilograme. Atunci când a dispărut purta un hanorac cu gluglă, de culoare roz, pantaloni trei sferturi negri, pantofi sport albi cu inserții roșii și albaștri.

”La data de 27.05.2022 Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că  Lazăr Alexandru Constantin, de 17 ani a plecat de la domiciliul său din sectorul 1 şi  nu a mai revenit.

ADVERTISEMENT

Cei care l-au văzut sau pot oferi detalii, sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul de urgenţă 112”, a transmis Poliţia Capitalei, potrivit News.ro

De ce mulți copii pleacă de acasă

În urmă cu câteva zile, Guvernul a lansat sistemul Ro-Alert ”Copil dispărut”, prin care populația este anunțată despre dispariția minorilor și se oferă date despre aceștia. Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară precizează că mulți minori aleg să-și părăsească domiciliul din cauza abuzurilor la care sunt supuși, în special cele de natură sexuală.

ADVERTISEMENT

”În anul 2021, Poliţia Naţională a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor: viol, agresiune sexuală, act sexual, corupere sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale şi hărţuire sexuală.

Potrivit analizelor Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, cel puţin 80% dintre declaraţiile copiilor cu privire la abuzul sexual sunt reale, iar majoritatea agresorilor provin din rândul cercului de apropiaţi şi/sau familie”, a informat într-un comunicat Departamentul pentru Responsabilitate Socială Comunitară.

ADVERTISEMENT

Un studiu al World Vision România arată că 1 din 3 copii, din mediul rural, nu ar spune că sunt victime ale abuzului sexual de teamă că nu vor fi crezuți, din teama că vor fi judecați de familie sau din cauză că nu au încredere în autorități că vor rezolva problema.

ADVERTISEMENT