News

Un adolescent de 17 ani din Alba Iulia a fost reținut de polițiști după ce ar fi furat tocmai dintr-un spital

Adolescentul de 17 ani a fost reținut de Polițiștii din Alba Iulia, fiind suspect în cazul unor furturi din spitalul din municipiu și dintr-o clinică medicală privată.
23.01.2022 | 17:37
Un adolescent de 17 ani din Alba Iulia a fost retinut de politisti dupa ce ar fi furat tocmai dintrun spital
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Alba au anunțat că au identificat și reținut pentru 24 de ore un suspect în cazul unor furturi care au avut loc la începutul acestui an în spitalul din localitate și într-o clinică medicală privată.

Primul furt ar fi avut loc chiar în seara primei zile din an, victima fiind o femeie de 50 de ani și care s-a ales cu un prejudiciu de 400 de lei, la care se adaugă o carte de identitate și un card bancar.

ADVERTISEMENT

“În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în data de 1 ianuarie 2022, ar fi pătruns, prin escaladarea unui geam, în incinta spitalului din Alba Iulia, de unde ar fi sustras, din geanta unei femei, de 50 de ani, suma de 400 de lei, cartea de identitate și un card bancar”, au transmis polițiștii pe site-ul IPJ Alba.

Cel de-al doilea furt ar fi avut loc două săptămânii mai târziu, pe 14 ianuarie, în jurul orei 06:50. În acest caz, victima a fost o femeie de 59 de ani care a rămas fără un portofel în care se aflau buletinul, 70 de lei și două carduri bancare.

ADVERTISEMENT

“Totodată, la data de 14 ianuarie 2021, în jurul orei 06.50, tânărul ar fi pătruns în incinta unui cabinet medical din Alba Iulia, profitând de faptul că ușa de acces era neasigurată și ar fi sustras rucsacul unei femei, de 59 de ani, în care se afla un telefon, un portmoneu cu documente de identitate, două carduri bancare și suma de aproximativ 70 de lei”, au mai adăugat oamenii legii.

În cele două cazuri, ancheta a stabilit că vinovat de furtul din incinta spitalului din localitate și din clinica privată este un adolescent de doar 17 ani.

ADVERTISEMENT

Estimările făcute de către oamenii legii în urma anchetelor desfășurate în cele două cazuri de furt indică un prejudiciu aproximativ de 7.000 de lei.

Adolescentul a fost reținut și prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba. În cazul său a fost stabilit un control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia  își vor continua cercetările pentru a recupera prejudiciul produs de către adolescent și identifica dacă acesta a mai făcut alte infracțiuni.

Alte infracțiuni realizate de adolescenți în Alba

Acesta nu este singurul caz de acest fel în care este implicat un adolescent de 17 ani. Astfel, pe 7 ianuarie, agenții Poliției Municipiului Alba Iulia au reținut pentru 24 de ore un adolescent bănuit de furt, notează ProAlba.

Mai exact, polițiștii au stabilit că adolescentul ar fi furat suma de 1.000 de lei în după amiaza zilei de 5 ianuarie, folosindu-se de o intrare neasigurată din spatele unui local.

ADVERTISEMENT