News

Un adolescent din Năvodari s-ar fi sinucis din cauza notelor mici

Trupul școlarului a fost descoperit marți sub un pod feroviar din Năvodari. Anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca acesta să fi recurs la acest gest din cauza notelor scăzute.
12.01.2022 | 21:37
Un adolescent din Navodari sar fi sinucis din cauza notelor mici
Polițiștii cred că suicidul a fost motivat de notele mici de la școală. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Situație tragică la Năvodari, acolo unde un adolescent de 15 ani, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Tudor Arghezi din localitate, s-a sinucis, iar acum autoritățile care au început o anchetă în acest caz iau în calcul mai multe posibilități.

Trupul adolescentului a fost descoperit marți , 11 ianuarie 2022, în jurul orei 10 sub un pod feroviar din Năvodari. Cei care l-au găsit au fost polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, notează Replica.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ancheta oamenilor legii în acest caz ia în calcul posibilitatea ca acest extrem să fi fost motivat de notele mici pe care acesta le-ar fi avut la școală.

Totuși, trebuie subliniat faptul că polițiștii nu exclud posibilitatea ca în acest caz, gestul adolescentului să fie cauzat de o serie de probleme emoționale. Mai exact, oamenii legii iau în calcul și un scenariu în care o dispută cu iubita sa ar fi fost cea care l-a determinat să își pună capăt zilelor.

ADVERTISEMENT

Elevul, pe care publicațiile locale îl numesc Edi, făcea parte dintr-o familie bună și nu ar fi avut probleme acasă. Singurele zone din viața sa în care ar fi avut probleme conform prietenilor audiați de către anchetatori ar fi fost situația școlară și relația cu iubita sa.

În prezent, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a anunțat că a deschis un dosar penal pentru a stabili cu exactitate condițiile care l-au determinat pe adolescent să își pună capăt zilelor.

ADVERTISEMENT

Suicidul în rândul adolescenților, o problemă ignorată

Statisticile despre sănătatea mintală a copiilor din România sunt destul de rare și doar în puține cazuri abordează teme atât de tragice precum suicidul. Un astfel de studiu, prezentat de ONG-ul despreHUB, prezintă o imagine îngrijorătoare în acest sens.

Mai exact, informațiile culese de către această organizație nonguvernamentală arată faptul că pandemia de Covid-19 a dus la o creșterea gândurilor legate de suicid în cazul copiilor și al tinerilor de la 2 la 16%.

ADVERTISEMENT

Academia Americană de Psihiatrie a Copilului și Adolescentului atrage atenția asupra faptului că suicidul este a doua cea mai comună cauză a deceselor în cazul persoanelor cu vârste între 15 și 24 de ani.

Experți explică faptul că în cazul copiilor și adolescenților care recurg la astfel de gesturi extreme pot fi identificate probleme de sănătate mintală extrem de serioase, printre care se numără și depresia.

În cazul copiilor și al adolescenților, tentativele de suicid sunt adesea impulsive și pot fi asociate cu sentimente de confuzie, tristețe, furie sau incertitudine față de viitorul propriu sau al familiei.

Specialiștii recomandă  părinților să acorde atenție problemelor cu care se confruntă copii lor și să ia măsuri atunci când apar simptomele unor probleme de sănătate mintală. În cazul acestora, diagnosticul, tratamentul adecvat și sprijinul celor gravi pot duce la stabilizarea situației și evitarea tragediilor.

ADVERTISEMENT