News

Un adolescent italian, supranumit ″influencerul lui Dumnezeu″⁣, va fi beatificat

09.10.2020 | 13:41
Un adolescent italian supranumit influencerul lui Dumnezeu va fi beatificat
ADVERTISEMENT

Carlo Acutis, adolescentul italian supranumit „influencerul lui Dumnezeu” pe care Papa Francisc l-a menționat de nenumărate ori drept un model pentru generațiile tinere, supuse riscului de a cădea pradă „egoismului, izolării și plăcerilor trupești”, va fi beatificat de Biserica Catolică.

Potrivit ncregister.com, ceremonia este programată sâmbătă, 10 octombrie, în centrul oraşului Assisi, locul de naştere al Sfântului Francisc, unde tânărul răpus de leucemie în 2006, pe când avea doar 15 ani, a cerut să fie îngropat.

ADVERTISEMENT

Pasionat de computere încă de la o vârstă fragedă, acesta vedea internetul ca pe o modalitate eficientă de răspândire a credinţei catolice. Ba chiar i-a ajutat pe preoţi să creeze site-uri pentru parohiile lor şi a pus bazele unei expoziţiii online pe tema miracolelor religioase din lume.

„Influencerul lui Dumnezeu” va fi beautificat de Biserica Catolică

În februarie 2020, papa Francisc a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge o serie de noi decrete în vederea beatificării, după ce Vaticanul a recunoscut drept o minune faptul că un băiat brazilian s-a vindecat în 2013 de boala gravă care îl măcina, în urma rugăciunilor adresate lui Carlo Acutis.

ADVERTISEMENT

Slujba trebuia să fie condusă de cardinalul Angelo Becciu, însă acesta a demisionat din funcție, în contextul unor acuzații de deturnare de fonduri. În locul său a fost numit Agostino Vallini.

În perioada premergătoare ceremoniei, trupul îmbălsămat al tânărului supranumit „influencerul lui Dumnezeu” a fost expus spre a fi venerat de credincioși.

ADVERTISEMENT

Era considerat un geniu al computerului pentru că ştia logaritmi, ştia să programeze şi citea texte universitare pe aceste teme”, a declarat mama sa, într-un interviu acordat recent pentru Vatican News.

Acutis își formase, totodată, obiceiul ca pe timpul nopții să ofere pături şi hrană persoanelor fără adăpost, participa zilnic la slujbe şi îşi dona banii de buzunar unei organizaţii catolice caritabile.

ADVERTISEMENT

De aceea, papa Francisc a vorbit de fiecare dată în termeni laudativi despre el și l-a prezentat drept un model pentru generațiile tinere.

A ştiut să folosească noile tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia. Nu a căzut în capcană și nu s-a lăsat pradă egoismului, izolării și plăcerilor trecătoare, odată cu expunerea la lumea digitală”, a spus Sfântul Părinte.

ADVERTISEMENT