News

Un adolescent român din Italia a căzut victima unui joc online periculos. Băiatul a fost găsit spânzurat chiar de fratele mai mic

Noi victime printre adolescenți din cauza unui joc online periculos. Un tânăr român din Italia a fost găsit de fratele lui spânzurat
01.04.2024 | 15:00
Un adolescent roman din Italia a cazut victima unui joc online periculos Baiatul a fost gasit spanzurat chiar de fratele mai mic
Tragedie într-o familie de români din Italia. Tânărul Antonio găsit spânzurat în camera sa de fratele său. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Antonio, un tânăr în vârstă de 16 ani, născut în Italia din părinți români, a fost descoperit spânzurat în camera sa dintr-o locuință situată în Roseto degli Abruzzi, provincia Teramo din regiunea Abruzzo, în seara zilei de vineri, 29 martie 2024, folosind cureaua de la pantaloni.

Tânăr român găsit spânzurat în Italia

Conform informațiilor furnizate de ziarul Il Messaggero, citat se Rotalianul, tragicul eveniment a fost observat de fratele mai mic al lui Antonio, în vârstă de doar 12 ani, care a alertat imediat părinții.

ADVERTISEMENT

Eforturile echipei de intervenție, care a sosit prompt la locul incidentului, pentru a-l resuscita pe tânăr, au fost în zadar. Salvatorii au fost nevoiți să declare decesul băiatului.

Parchetul din Teramo, sub coordonarea procurorului Francesca Zani, a deschis o anchetă pentru a investiga posibila legătură cu „Blackout Challenge” (Provocarea Leșinării). 

ADVERTISEMENT

Această provocare este un fenomen popular pe platformele de socializare, în care participanții își pun viața în pericol prin întreruperea respirației pentru o perioadă îndelungată.

Anchetatorii caută dovezi dacă este vorba despre o sinucidere

Familia lui Antonio, de origine română, era bine integrată în comunitatea locală. Tânărul era considerat un elev model și un sportiv talentat, fiind în anul trei la un liceu cu profil informatic și manifestând un interes deosebit pentru programare.

ADVERTISEMENT

Tânărul elev era respectat și apreciat atât de colegi, cât și de cadrele didactice, fără a întâmpina dificultăți în relaționare sau în procesul de învățare, iar acest lucru ridică semne de întrebare, dacă a fost sau nu vorba despre o sinucidere ori o altă ipoteză.

Directorul institutului, Daniela Maranella, a exprimat șocul și tristețea în urma pierderii unui elev atât de valoros și implicat în viața școlară și extrașcolară. De asemenea, și comunitatea locală din Roseto a fost profund afectată de tânărul român găsit spânzurat în Italia și a primit cu durere vestea.

ADVERTISEMENT

Primarul Mario Nugnes a vorbit despre impactul devastator al acestui eveniment asupra orașului și a sugerat posibilitatea declarării unei zile de doliu în ziua înmormântării.

În timp ce comunitatea caută răspunsuri în fața acestei tragedii, ancheta procuraturii se concentrează pe examinarea dispozitivelor electronice ale adolescentului, în încercarea de a determina dacă tragedia a fost influențată de expunerea la riscurile asociate fenomenului online.

ADVERTISEMENT