Sport

Un adversar al României a ajuns pe lista lui Real Madrid! Când încep negocierile pentru transfer

Real Madrid pregătește transferul în vară al fundașului german Antonio Rudiger.
10.10.2021 | 16:30
Un adversar al Romaniei a ajuns pe lista lui Real Madrid Cand incep negocierile pentru transfer
ADVERTISEMENT

Liderul la zi al campionatului Spaniei, Real Madrid, pregătește pornirea negocierilor în vederea transferului lui Antonio Rudiger, fundașul central al celor de la Chelsea, campioana en-titre a UEFA Champions League. Madrilenii sunt dispuși să intre în discuții alături de gruparea londoneză pentru transferul jucătorului german încă din această iarnă.

Real Madrid l-ar putea aduce gratis pe Rudiger

Potrivit publicației spaniole abc.es, clubul spaniol a ales să opteze pentru întărirea liniei defensive, iar potențialul transfer al lui Rudiger ar putea completa lista de priorități a Realului pentru perioada de mercato din vara viitoare. În vârful listei aflându-se Kylian Mbappe, jucător ce ar urma să o părăsească pe Paris Saint-Germain din postura de jucător liber de contract, în eventualitatea în care celor două părți nu vor ajunge la un consens privind prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Vara aceasta, Real Madrid a efectuat primele două transferuri importante, perfectând achizițiile lui Eduardo Camavinga (ex-Rennes), în schimbul sumei de 31 de milioane de euro și David Alaba (ex-Bayern Munchen), venit liber de contract.

Prin Antonio Rudiger, Real Madrid vede o țintă ideală, argumentele fiind experiența acumulată la nivel înalt, iar faptul că germanul ar putea ajunge pe Santiago Bernabeu gratis ar fi un avantaj important, ținând cont că Real Madrid dorește să limiteze transferurile pe sume exorbitante.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Chelsea i-a propus lui Rudiger o prelungire a actualei înțelegeri în schimbul unui salariu de 125.000 de lire sterline pe săptămână, însă fundașul german a solicitat mărirea salariului la 200.000 de lire sterline săptămânal. În cazul în care cele două părți nu vor ajunge la un acord, Antonio Rudiger ar putea semna un precontract cu orice echipă începând cu luna ianuarie a anului 2022.

Plecările lui Varane și Ramos, motiv de îngrijorare pentru Carlo Ancelotti

Pierderea cuplului de fundași centrali al lui Real Madrid din ultimele sezoane, Raphael Varane (Manchester United, 40 de milioane de euro), respectiv Sergio Ramos (Paris Saint-Germain, liber de contract) a ridicat mari semne de întrebare privind stabilitatea defensivă a echipei pregătite de Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Deși vicecampioana Spaniei se situează pe prima poziție a clasamentului din La Liga în acest sezon, echipa a încasat un număr de zece goluri în primele opt etape, ceea ce indică lipsa unui parteneriat solid la nivelul fundașilor centrali. Astfel, Real Madrid dorește să inițieze demararea tratativelor pentru transferul lui Antonio Rüdiger, jucător ce a cunoscut un progres semnificativ sub comanda lui Thomas Tuchel, actualul tehnician al lui Chelsea.

Rudiger, transformare radicală sub comanda lui Thomas Tuchel

Venit pe Stamford Bridge încă din vara anului 2017, Antonio Rudiger a cunoscut o transformare importantă după venirea lui Thomas Tuchel, antrenor ce a revitalizat-o pe Chelsea într-un timp relativ scurt. Continuând munca lui Frank Lampard, demis la începutul acestui an, Tuchel a adus două trofee, UEFA Champions League, respectiv Supercupa Europei, bifând și o finală în Cupa Angliei, împotriva lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Venirea lui Thomas Tuchel a fost sinonimă cu progresul semnificativ înregistrat de Antonio Rudiger in acest an. Calitățile sale au fost evidențiate de sistemul de trei fundași utilizat de Thomas Tuchel drept sistem de joc principal, evoluțiile fundașului devenind din ce în ce mai convingătoare.

Devenit un jucător aproape exponențial în angrenajul echipei, Rudiger a evoluat, în total, în 34 de meciuri în toate competițiile pentru Chelsea în sezonul competițional 2020-21, marcând un singur gol.

ADVERTISEMENT