News

Ce a dezvăluit autopsia tânărului torturat de polițiști. Tatăl victimei contestă declarațiile ministrului Lucian Bode. Update

29.03.2021 | 19:30
Ce a dezvaluit autopsia tanarului torturat de politisti Tatal victimei contesta declaratiile ministrului Lucian Bode Update
Tragedie în Cluj! Un bărbat s-a aruncat de la etajul 3 al unui bloc. Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan
ADVERTISEMENT

Al doilea bărbat torturat de polițiștii de la secția 16 a decedat. Procurorii au deschis un dosar de moarte suspectă. Tatăl victimei contestă declarațiile ministrului Lucian Bode, cel care spunea că bărbatul încetat din viață în această săptămână suferea de o boală incurabilă. 


Tatăl victimei contestă declarațiile ministrului Lucian Bode

UPDATE, ora 19:39 / Cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiști de la Secția 16 din Capitală au murit. Ministrul de Interne, Lucian Bode, care a confirmat informația, a trimis Corpul de Control la Secția 16.

ADVERTISEMENT

Șeful MAI a spus că nu va da detalii din anchetă, din dorința de a respecta dorința familiei celui de-al doilea tânăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

”O să vedeți, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință.

ADVERTISEMENT

Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a spus Bode.

Tatăl victimei spune, însă, pentru Antena 3, că declarațiile ministrului nu sunt adevărate.

Aș vrea să îl contrazic pe domnul ministru Bode. Să îi arăt că, într-adevăr, sunt tatăl lui Ghiorghe Mihai-Ionuț, că nu ne-a întrebat nimeni, nimic, și că ceea ce spune dumnealui este total neinformat și nu poți prezenta pe post un asemenea anunț când noi nu știm ce rezultate sunt”, a declarat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Postul de știri a prezentat însă datele autopsiei. ”Aceasta nu a relevat cauza morții lui Mihai, cauza morții este neprecizată în certificatul de deces iar analizele toxicologice vin în șase luni”, a declarat avocatul victimei reporterilor.

”Nu avea nicio boală incurabilă! Am fi știut noi. Mihai comunica cu noi în momentul în care era bolnav. Mai mult, nu se ducea decât cu mama lui doctor, era și cu analizele la zi. După ce a luat bătaie, funcțiile lui motrice nu mai erau în regulă. Îi tremurau mâinile, îi tremurau picioarele.

ADVERTISEMENT

După suferința avută a părăsit locul de muncă, nu a mai fost în stare să îl țină, cu adeverință medicală că el poate funcționa pe anumite munci, cum ar fi bucătărie, dar, cu toate astea, tot de la acest lucru i se trage și neimplicarea într-o muncă fizică de la care să obțină și niște drepturi bănești pentru că are doi copii minori și nu mai are cine să îi susțină în momentul de față”, a mai spus tatăl victimei.


Știrea inițială, ora 12:18 / Adrian Cuculis, avocatul care îi reprezenta pe cei doi, a declarat că Mihai Ionuţ Ghiorghe a fost găsit mort vineri, 26 martie, în apartamentul unui prieten. Omul a menționat că acțiunea în instanță va fi continuată de soția și fiul acestuia.

Reprezentatul legal al oamenilor a precizat că a fost deschis un dosar de moarte suspectă în acest caz. Medicii legiști realizează autopsia acestuia luni, 29 martie.

Un alt bărbat torturat de polițiștii de la secția 16 a decedat. A fost deschis dosar de moarte suspectă

„Tânărul care a fost bătut de către poliţiştii de la Secţia 16 a decedat inexplicabil vineri. Pentru acest lucru şi mai ales că sunt suspiciuni cu privire la moartea lui, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă”, a declarat Adrian Cuculis, potrivit Adevărul.

„Astăzi (chiar în aceste momente) i se face autopsia în vederea stabilirii cauzei decesului. Atât fosta soţie cât şi copilul minor, dar şi părinţii acestuia, vor continua dosarul unde Mihai solicită de la Poliţia Română 500.000 de euro cu titlu de daune morale”, a adăugat acesta.

Avocatul a explicat de ce există suspiciuni asupra morții acestuia: „câteva indicii arată că moartea este suspectă: uşa apartamentului descuiată, efectele personale lăsate în imobil deşi le lua în mod obişnuit după el. Moartea a survenit în imobilul unui prieten din Rahova.”

Bărbații au fost sechestrați, iar unul dintre ei și torturat de polițiștii de la Secția 16 în luna septembrie a anului 2020. Prima victimă a fost încătușată fără motiv și transportată cu mașina agresorilor pe o stradă întunecată, unde a fost abandonată.

Mihai Ionuţ Ghiorghe, cel al doilea bărbat care a decetat, a fost încătușat și transportat pe un teren viran de la periferie. În acel loc, oamenii legii l-au bătut pe acesta timp de aproximativ 30 de minute. În urma agresiunilor suferite, el a avut nevoie de 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Cinci dintre cei opt polițiști de la Secția 16 sunt cercetați în libertate, cu măsura controlului judiciar. Ceilalți trei au fost plasați în arest la domiciliu, în urma deciziei Curții de Apel. Inițial, aceștia s-au aflat în arest preventiv.

ADVERTISEMENT