News

Un alt efect devastator al noului coronavirus. Ce a descoperit un neurolog în timpul unei operații la un pacient COVID-19: “E incredibil! Se formau în timp real”

29.04.2020 | 11:42
Un alt efect devastator al noului coronavirus Ce a descoperit un neurolog in timpul unei operatii la un pacient COVID19 E incredibil Se formau in timp real
ADVERTISEMENT

Un medic american a vorbit despre un alt efect devastator la infecției cu noul coronavirus, spunând că accidentele vasculare cerebrale pot fi provocate de noul coronavirus, inclusiv în rândul tinerilor.

Un nou efect devastator la infecției cu noul coronavirus

Thomas Oxley, un doctor neurolog de la Spitalul Mount Sinai Beth Israel din Manhattan, spune că a fost chemat de urgență pentru a opera un pacient de 44 de ani, ce suferise un accident vascular cerebral, dar a făcut o descoperire care l-a șocat.

ADVERTISEMENT

Bolnavul nu luase niciodată medicamente și nici nu suferea de vreo afecțiune cronică și începuse, brusc, să aibă probleme în a vorbi și a-și  mișca normal partea dreaptă a corpului, potrivit Washington Post.

În urma analizelor, s-a descoperit că pacientul avea un cheag de sânge destul de mare pe partea stângă a creierului, dar și că acesta era infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Acesta este unul dintre cazurile de pacienți infectați COVID-19, cu vârste de 30-40 de ani, ce suferiseră un accident vascular cerebral, în condițiile în care media de vârstă pentru o astfel de afecțiune este 74 de ani.

Descoperirea șocantă a medicului american

În timp ce Oxley a început operația de scoatere a cheagului de sânge, a observat un lucru nemaivăzut până atunci. Pe măsură ce folosea un dispozitiv special pentru a înlătura cheagul, a observat alte cheaguri ce se formau în acel moment în jurul celui pe care voia să îl extragă.

ADVERTISEMENT

“Se formau în timp real. Acest lucru este incredibil”, a spus doctorul în acel moment.

Ulterior, astfel de cazuri au început să fie tot mai întâlnite, nu doar în spitalul unde lucrează Oxley, ci și în alte unități medicale din comunități lovite de noul coronavirus, arătând un alt efect devastator al infecției COVID-19.

Până de curând, erau puține dovezi care să arate o legătură între accidentele vasculare cerebrale și noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Un raport din Wuhan, China, arăta că anumiți pacienți spitalizați au suferit accidente vasculare cerebrale, mulți fiind bolnavi cu alte afecțiuni și cu vârste înaintate.

Acum, pentru prima dată, trei centre medicale din Statele Unite se pregătesc să publice noi informații despre acest fenomen. Sunt doar câteva cazuri în fiecare locație, însă vor oferi noi cunoștințe despre efectele pe care le are acest virus asupra corpului uman.

Analizele sugerează în acest moment că pacienții infectați cu noul coronavirus pot suferi accidente vasculare cerebrale grave, chiar mortale.

Cunoscute drept ocluziuni mari ale vaselor de sânge, cheagurile pot distruge părți importante ale creierului, responsabile cu mobilitatea, vorbirea sau capacitatea de analiză, întrucât se produc în interiorul arterelor importante ce irigă creierul.

Cheagurile de sânge se deplasează în sus. Acestea pot migra fie spre plămâni, unde pot provoca un embolism pulmonar, o cauză cunoscută de deces în rândul bolnavilor COVID-19, sau se pot deplasa spre inimă, provocând un infarct, o altă cauză comună de deces.

Totodată, un cheag format deasupra liniei pe care se află inima poate ajunge la creier, acolo unde provoacă un accident vascular cerebral.

Medicii din New York au declarat că forțele de intervenții din oraș au ridicat în ultima vreme de patru ori mai multe persoane decedate la domiciliu, față de o perioadă normală, iar multe dintre victime au suferit accidente vasculare cerebrale.

Adevărul despre ce le-a provocat afecțiunea nu se va afla niciodată, întrucât au fost făcute foarte puține autopsii, pe fondul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”