Un alt oraș mare se îndreaptă spre scenariul roșu. Ce măsuri pregătesc autoritățile

Bogdan Solomon   
în HotNews
21/10/2020, 17:33
Un alt oraș mare se îndreaptă spre scenariul roșu. Ce măsuri pregătesc autoritățile
Timișoara este într-o situație critică. Școlile și grădinițele se pregătesc deja pentru scenariul roșu. Sursa foto: tion.ro

După București și Cluj, Timișoara se apropie vertiginos de atingerea pragului critic de 3 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la mia de locuitori și, cel mai probabil, va intra foarte curând în scenariul roșu.

Marți, 20 octombrie a fost raportat un indice al infectării cu SARS-COV-2 cumulat pe 14 zile de 2,79 la mie, în vreme ce ultimele 24 de ore au adus creșteri îngrijorătoare în rândul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 0 și 19 ani.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, umărul elevilor internați cu COVID-19 a ajuns în doar 48 de ore de la 31 la 51, în timp ce 46 de şcoli şi grădiniţe de pe raza județului au intrat deja în scenariul roşu de activitate.

Timișoara se pregătește de scenariul roșu. Crește numărul elevilor internați cu COVID-19

Datele oficiale ne arată că elevii nu sunt singurii care se confruntă în ultimele zile cu o creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus. 33 de cadre didactice și 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic au ajuns pe patul de spital de la raportarea anterioară, ca urmare a infectării cu agentul patogen care a trimis Capitala în carantină încă de la începutul acestei săptămâni.

În momentul în care vom fi anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că Timişoara este în scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ vor solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trecerea în scenariul roşu, cu activitate online.

Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (n.r. zilele trecute) am ajuns acum la 47, spre dublu.

Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online.

La școală avem internet, echipamente. Sunt profesori care sunt părinți și au copii, elevi, preșcolari care vor sta acasă în scenariul roșu.

Cu siguranță, școala, în cazul unei solicitări din partea unui profesor care are copii la școală sau grădiniță, va găsi soluția potrivită. Va stabili modalitatea în care va preda”, a declarat Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș.

Închide ×