News

Un american a ars 24 de hectare de vegetație după ce a vrut să dea foc unui păianjen. Alte incendii izbucnite din motive halucinante

Un bărbat în vârstă de 26 de ani din Utah a fost arestat pentru că a declanșat un incendiu pentru că a încercat să ardă un păianjen cu o brichetă. Nu este singura cauză bizară pentru izbucnirea flăcărilor.
07.08.2022 | 07:00
Un american a ars 24 de hectare de vegetatie dupa ce a vrut sa dea foc unui paianjen Alte incendii izbucnite din motive halucinante
Bărbatul le-a declarat pompierilor că a vrut să ardă un păianjen cu bricheta Foto: Kristin Murphy/The Deseret News
ADVERTISEMENT

Bărbatul arestat pentru că a declanșat un incendiu de vegetație a declarat autorităților din Utah că a încercat să ucidă un păianjen cu o brichetă când a pornit focul, potrivit Biroului Șerifului din Utah.

Un american a incendiat 24 de hectare de vegetație după ce a vrut să dea foc unui păianjen

Autoritățile au fost chemate luni în zona Bonneville Shoreline de lângă Springville, Utah, pentru un incendiu care se extindea rapid pe versantul unui munte, a informat biroul șerifului local.

ADVERTISEMENT

La sosire, pompierii i-au informat că au întâlnit un bărbat care le-a spus că a pornit focul. Bărbatul, care s-a identificat drept Cory Allan Martin, a spus că a găsit un păianjen pe munte și că încerca să-l ardă cu o brichetă când vegetația din apropiere s-a aprins și flăcările au început să se răspândească, potrivit biroului șerifului.

„A fost plasat în arest pentru arderea nesăbuită și a fost urcat în spatele vehiculului de patrulare”, se arată în declarația oamenilor legii, citată de CNN. „În timp ce percheziționau lucrurile lui Cory, a fost găsit un borcan cu marijuana și accesorii.”

ADVERTISEMENT

Cory Allan Martin a fost dus la închisoarea din Utah pentru incendiere din neglijență, deținere de substanțe controlate și posesie de accesorii. El a fost eliberat luni seara, potrivit dosarelor închisorii.

Incendiul a ars vegetația de pe un versant al muntelui și a necesitat un răspuns din partea mai multor agenții de pompieri, inclusiv unități de elicoptere. Focul a fost izolat în proporție de 100% joi seara și a mistuit aproximativ 24 de hectare, au informat reprezentanții pompierilor pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Alte incendii izbucnite din motive bizare

Arderea unei scrisori a dus la o tragedie de proporții

În iunie 2002, pe fondul unei interdicții de a face focuri de tabără și a unui avertisment steag roșu din partea Serviciului Național de Meteorologie, Terry Barton a ars o scrisoare.

Conținutul exact al scrisorii a fost contestat – Barton, angajată a Serviciului Forestier din SUA, spune că era de la soțul ei înstrăinat, în timp ce fiica ei adolescentă a mărturisit că un profesor de psihologie i-a spus femeii să-și scrie sentimentele, apoi să ardă scrisoarea.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu este contestat este distrugerea care a urmat, poate la o scară nemaivăzută în Colorado. Incendiul Hayman a mistuit peste 55.000 de hectare, distrugând 600 de structuri, inclusiv 133 de case, declanșând evacuarea a 5.300 de locuitori și ducând la moartea a 6 persoane, 5 dintre acestea pompieri care au murit într-un accident de mașină.

Lichidarea incendiului a costat 39 de milioane de dolari, iar focul a distrus proprietate privată în valoare de peste 40 de milioane de dolari.

A fost cel mai mare incendiu din istoria Colorado, până când a fost detronat în 2020 de incendiul Pine Gulch, apoi incendiul Cameron Peak câteva săptămâni mai târziu.

O petrecere de dezvăluire a sexului copilului a provocat un incendiu care a ars timp de 23 de zile

O petrecere de dezvăluire a sexului copilului a mers îngrozitor de prost: Refugio Manuel Jimenez Jr. și Angela Renee Jimenez au fost inculpați pentru 30 de infracțiuni, inclusiv omucidere involuntară, după ce au folosit un dispozitiv pirotehnic în 2020.

Incendiul a ars timp de 23 de zile în comitatul San Bernardino din California, distrugând 5 case și ucigându-l pe Charlie Morton, unul dintre pompierii care au luptat cu flăcările.

Nu a fost prima dată când o petrecere de dezvăluire a sexului, o tendință relativ nouă în care viitorii părinți anunță sexul copilului printr-o petrecere uneori extravagantă, a pornit un incendiu.

În 2017, un agent al Poliției de Frontieră a tras într-o țintă plină cu pulbere colorată și Tannerit, o substanță explozivă, în timpul unei petreceri. Incendiul a mistuit peste 18.000 de hectare în Pădurea Națională Coronado din Arizona, provocând pagube de 8 milioane de dolari și necesitând aproape 800 de pompieri.

Poligon de tragere este în flăcări

În 2020, un incendiu care s-a extins pe circa 1.400 de hectare din districtul Utah a fost pornit de un ofițer de poliție de la poliția din Orem.

Incendiul, care a umplut Valea Salt Lake cu fum, a fost unul dintre cele 51 de incendii din Utah din 2020 care au fost rezultatul tragerilor la țintă, potrivit Utah Fire Info.

Există, de obicei, trei moduri în care tragerea la țintă poate declanșa un incendiu, potrivit Utah Fire Info. Unul dintre cele mai frecvente cazuri este atunci când un glonț lovește o piatră și se sparge – acele fragmente pot provoca apoi o scânteie.

Rundele incendiare și țintele explozive pot provoca, de asemenea, incendii, deși ambele sunt adesea interzise pe terenurile publice.

Totuși, asta nu îi oprește pe pasionații de arme, iar în 2018 incendiul Badger Point din Idaho a ars peste 55 de hectare după ce trăgătorii au folosit ilegal ținte care explodează.

Uneori incendiile sunt provocate cu rea intenție. În 2008, un incendiu a fost declanșat în Hoodsport, Washington, după ce un bărbat a tras în liniile electrice, iar în 2020, au izbucnit mai multe incendii în Jackson, Mississippi, după ce cineva a împușcat o linie de utilități, apoi trei zile mai târziu a împușcat o altă linie.

Scântei de la potcoavele cailor

Potrivit Diviziei de incendii forestiere și terenuri de stat, incendiile izbucnite de la potcoavele cailor sunt rare, dar nu imposibile, relatează KSL.com.

Poate cel mai important exemplu este un incendiu care a mistuit peste 100 de hectare declanșat lângă Camp Far West, California, în 2002, după ce o potcoavă a creat scânteie pe o stâncă, aprinzând tufișul din jur.

Cu doar doi ani mai devreme, incendiul din Auburn, California, a fost provocat și de scântei de la potcoave. „Oamenii care călăresc trebuie să se uite în spatele lor”, a declarat la acea vreme pompierul Tina Rose.

ADVERTISEMENT
Tags: