Sporturi

Un an de când Simona Halep ajungea prima dată pe locul 1 WTA! Cum a transformat criticile în elogii… şi invers

08.10.2018 | 21:48
Un an de cand Simona Halep ajungea prima data pe locul 1 WTA Cum a transformat criticile in elogii si invers

Pe 8 octombrie 2017, Simona Halep era învinsă de Caroline Garcia în finala turneului Premier Mandatory de la Beijing. Dar românca era în centrul atenției, cu un zâmbet larg și felicitată de toată lumea. Deși pierduse, finala din China îi fusese suficientă pentru a-și asigura un obiectiv uriaș, pentru prima dată în carieră. Era noul lider mondial. A trecut un an de când Simona Halep ajungea prima dată pe locul 1 WTA, o perioadă în care elogiile și criticile la adresa româncei au alternat neașteptat de mult.

Prima dezamăgire din postura de lider mondial venea pentru Simona Halep la scurt timp, la Turneul Campioanelor. Cu o singură victorie, românca părăsea competiția încă din faza grupelor. Chiar şi aşa, Simo reuşea să termine anul ca lider WTA. Poziţie pe care avea să o piardă în faţa Carolinei Wozniacki, cea care avea să o şi depăşească în clasament. Au fost, însă, puţine critici pentru Halep după acel meci. A treia finală de Grand Slam pierdută. Asta pentru că românca a dat totul la Melbourne şi a avut câteva meciuri absolut dramatice.

Un an de când Simona Halep ajungea prima dată pe locul 1 WTA. Situaţie inedită după turneul de la Madrid

Chinuită de o accidentare, Simona şi-a recăpătat poziţia de lider mondial chiar şi fără să joace. Asta după ce Wozniacki nu şi-a apărat punctele la Dubai, la finalul lunii februarie. Nici sezonul de zgură nu începuse bine pentru Halep, care a dezamăgit la Stuttgart şi la Madrid. Imediat după turneul din Spania, Simona era într-o situaţie inedită. Lider mondial, dar fără nici un turneu important câştigat în ultimele 12 luni. Singurul succes era la Shenzhen, în startul lui 2018, După o nouă finală pierdută, la Roma, Simona a bifat cea mai importantă performanţă a anului şi a carierei.

Titlul de la Roland Garros, după o finală cu Sloane Stephens, a fost răspunsul perfect dat de Simona Halep criticilor. Care erau din ce în ce mai mulţi. A fost primul titlu de Grand Slam, iar românca era pe culmile gloriei. De unde a fost coborâtă la Wimbledon, de Su-wei Hsieh, cea care a eliminat-o în turul 3 la Wimbledon. Şi din nou critici. La care românca a răspuns din nou perfect.

Cu un titlu la Montreal, iar apoi cu un parcurs bun la Cincinnati. Dar alternanţa de formă a continuat. Imediat după finala pierdută la Cincinnati, lucrurile au început să meargă din nou prost pentru Simona Halep, care traversează o serie neagră, de patru înfrângeri consecutive. Plus accidentarea, o hernie de disc, care este mai puţin gravă decât se credea. Simona va merge la Singapore şi aşteptăm un nou răspuns pe măsura celor pe care le-a dat până acum în momentele grele.