News

Un an de la tragedia în care au murit Kobe Bryant și alte opt persoane, dintre care trei copii! Cum s-au schimbat viețile celor cinci familii

25.01.2021 | 23:34
Un an de la tragedia in care au murit Kobe Bryant si alte opt persoane dintre care trei copii Cum sau schimbat vietile celor cinci familii
Pictură în memoria lui Kobe Bryant și a fiicei sale, Gianna, pe un zid din Los Angeles
ADVERTISEMENT

Pe 26 ianuarie 2020, Kobe Bryant a murit după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. O tragedie care a curmat nouă vieţi, printre care și trei copii. Fiica de 13 ani a lui Kobe, Gianna, şi două colege de echipă.

A trecut un an de atunci, iar o anchetă este încă în desfăşurare. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns. Şi o singură certitudine: “Black Mamba” rămâne un idol pentru milioane de oameni din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Aeronava pilotată de Ara Zobayan s-a prăbuşit la 9:45 a.m., ora locală, în Calasabas, California. Se îndrepta spre Camarillo Airport. Gianna şi colegele ei aveau un meci de baschet programat la Mamba Sports Academy.

Kobe Bryant, cele trei adolescente şi antrenoarea acestora, Christina Mauser, se aflau la bord. La fel şi ambii părinţi ai uneia dintre fete şi mama celeilalte. Au murit cu toţii, la fel ca şi Ara Zobyan, 50 de ani, pilotul aeronavei.

ADVERTISEMENT
Kobe Bryant, alături de fiica sa, Gianna. Cei doi au murit în accidentul din 26 ianuarie 2020

Cum s-a produs accidentul. Pilotul era dezorientat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

La un an după producerea accidentului, ancheta este încă în desfăşurare. Dar primele concluzii duc spre o eroare de pilotaj comisă de Ara Zobayan, provocată de condiţiile meteo. În ciuda faptului că avea licenţă încă din 2007 şi o vastă experienţă de zbor.

Se pare că Zobayan a fost total dezorientat în momentele critice, încurcat şi de ceaţa deasă. A transmis turnului de control că aeronava este în ascensiune. Deşi, în realitate, elicopterul pe care îl pilota pierdea altitudine cu mare viteză.

ADVERTISEMENT

Vanessa, soţia lui Kobe Bryant, a intentat un proces împotriva companiei aeriene care deţinea elicopterul pe care fostul star al lui Lakers l-a închiriat. De asemenea, procesul îl vizează şi pe pilotul Ara Zobyan, decedat şi el în accident. Avocaţii Vanessei consideră că acesta este principalul vinovat.

Natalia, cea mai mare dintre fiicele lui Kobe Bryant, a împlinit 18 ani pe 19 ianuarie

“Mama şi tata sunt atât de mândri de tine. Ai dat dovadă de atât de multă forţă, dar şi de graţie în cele mai grele momente ale vieţii noastre”, este mesajul postat de Vanessa Bryant pentru fiica sa, Natalia, pe 19 ianuarie, când aceasta a împlinit 18 ani. A şi postat o poză făcută cu mulţi ani în urmă, cu Natalia alături de părinţii ei, după un meci al lui Lakers.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant)

Capri, cea mai mică dintre fiicele lui Kobe Bryant, îşi va cunoaşte tatăl doar din fotografii. Avea doar şapte luni atunci când tatăl şi sora sa au murit. Pe 26 septembrie, Vanessa a postat un videoclip emoţionant, în care Capri se plimba prin casă cu poza tatălui său şi spunea “Dada”.

Bianka Bella împlinise trei ani cu doar o lună înainte ca tatăl şi sora ei să îşi piardă viaţa. “La mulţi ani, BB. Nu îmi vine să cred că ai împlinit deja trei ani”, avea să fie una dintre ultimele postări ale lui Kobe.

Bianka Bryant a împlinit trei ani cu o lună înainte ca tatăl ei să îşi piardă viaţa

Lexi Altobelli şi-a pierdut ambii părinţi şi sora în tragedia din 26 septembrie 2020

Lexi Altobelli are 17 ani şi este crescută de bunicul ei, Jim, în vârstă de 85 de ani. Pe 26 ianuarie 2020, Lexi şi-a pierdut sora şi ambii părinţi. Ajungea la locul accidentului împreună cu fratele ei vitreg la doar câteva ore după tragedie.

“Ştiu că au călătorit spre locul accidentului. Nu ştiu dacă autorităţile vor cere şi ajutorul lui Lexi pentru identificarea cadavrelor. Sper că vor ţine cont că are doar 16 ani şi vor încerca să o ferească de noi momente traumatizante”, declara bunicul ei la vremea respectivă.

Familia lui Kobe Bryant a oferit sprijin financiar pentru Lexi şi a promis că îi va plăti o bursă pe toată durata studiilor.

Familia Altobelli, la ultimul Crăciun petrecut împreună. Cu o lună înainte de tragedia în care au murit Sarah (14 ani, cea din dreapta), Keri (46 de ani, cea din stânga) şi John (56 de ani, al doilea din stânga)

“Sarah şi Payton Chester aveau cel mai larg zâmbet pe care l-am văzut vreodată”

La doar 13 ani, Payton Chester avea 1,80 metri şi era văzută ca un viitor star în WNBA. A murit în accidentul de elicopter din 26 ianuarie 2020, alături de mama ei, Sarah, 45 de ani. “Familia Chester este printre cele mai iubite din comunitatea noastră. Iar Sarah şi Payton aveau cel mai larg zâmbet pe care l-am văzut vreodată”, spunea directorul şcolii în care învăţa Payton, la câteva zile după tragedie.

Sarah şi Payton Chester erau cunoscute de întreaga comunitate pentru zâmbetul lor

Christina Mauser, mama a trei copii. “Nu vrem să fim amintiţi ca acea familie tristă care şi-a pierdut mama”

Christina Mauser, 38 de ani, a fost antrenoarea Team Mamba. A fost căsătorită cu Chris Mauser, solistul trupei Tijuana Dogs şi au trei copii împreună. În urmă cu doar câteva zile, acesta a oferit un interviu emoţionant. “Mereu vom plânge dispariţia Christinei, dar știm că trebuie să mergem mai departe. Ea a fost un capitol atât de important în viața noastră. Dar povestea merge mai departe. Și nu vrem să fim amintiți ca acea familie tristă care și-a pierdut mama”, declara Chris Mauser pentru People.com.

Familia Mauser, unită şi zâmbitoare. Christina a murit în tragedia din 26 ianuarie

Și familia lui Zobayan caută răspunsuri: “Nu pot accepta că este scos drept vinovat”.

Ara Zobayan este văzut de familiile victimelor drept principalul vinovat pentru tragedia din 26 ianuarie. Vanessa Bryant și membrii altor familii l-au dat în judecată pe pilotul care a murit și el în tragedia din Calasabas, California.

O părere care nu este împărtășită și de familia bărbatului decedat la vârsta de 50 de ani. Ara avea o relație de peste 11 ani cu Tess, 47 de ani. Avea o relație excelentă cu fiii săi adoptivi, în vârstă de 17 ani.

Ara Zobayan era într-o relaţie stabilă cu Tess. Cei doi erau de 11 ani împreună

“Era genul de om care te făcea mereu să zâmbești. Un caracter extraordinar. Tess este în continuare extrem de afectată. Nu va trece niciodată peste această tragedie. Nici ea, nici fiii ei. Ei nu pot accepta că Ara este scos ca vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat. Și ei vor răspunsuri. Cu siguranță a fost o defecțiune tehnică”, povestește un prieten al lui Ara.

ADVERTISEMENT