Sport

Un an de la transferul lui Lionel Messi la PSG. Cifrele unui sezon mediocru pentru argentinian

În urmă cu exact un an lumea fotbalului era cutremurată de vestea că Lionel Messi nu va mai juca la Barcelona. Argentinianul a semnat atunci cu PSG, însă transferul nu a avut efectul scontat de parizieni.
05.08.2022 | 14:49
Un an de la transferul lui Lionel Messi la PSG Cifrele unui sezon mediocru pentru argentinian
A trecut un an de la plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona. Considerat ”transferul secolului”, argentinianul nu s-a adaptat la PSG. Sursa foto: Talk PSG
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este fotbalistul a cărui viață se contopește cu Barcelona. Crescut în celebra academie La Masia, argentinianul se despărțea în urmă cu un an de gruparea de pe Camp Nou după aproape două decenii.

Lionel Messi a lăsat în urmă un tezaur pentru Barcelona

Problemele financiare ale clubului catalan au întrerupt brutal una dintre cel mai frumoase și mai glorioase povești din fotbalul mondial. Pe 5 august 2021 conducătorii clubului Barcelona anunțat că Messi nu va mai juca pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Deși a acceptat o diminuare considerabilă a salariului, contractul starului sud-american nu a putut fi înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal a Spaniei. Trei zile mai târziu Messi ajungea la PSG.

Mutarea a fost considerată, pe bună dreptate, cea mai spectaculoasă din istoria fotbalului. Performanțele pe care argentinianul le-a obținut alături de Barcelona sunt de domeniul fantasticului.

ADVERTISEMENT

778 de meciuri și 672 de goluri a contabilizat Lionel Messi în tricoul blaugrana al catalanilor. La acestea se mai adaugă și 34 de trofee cucerite cu Barcelona, între care 10 titluri de campion în La Liga și patru trofee UEFA Champions League.

Cu Lionel Messi în echipă, formația de pe Camp Nou a dominat fotbalul european și mondial în perioada 2004 – 2021. Cifrele de mai sus nu l-au ajutat, însă, să-și continue cariera la clubul la care s-a format.

ADVERTISEMENT
  • 7 trofee Balon d’Or (”Balonul de aur”, atribuit celui mai bun fotbalist al lumii) a câștigat Lionel Messi în perioada petrecută la Barcelona.

Transferul la PSG, începutul decăderii

Lionel Messi era liber de contract după despărțirea de Barcelona, astfel că pentru șeicii care finanțează trupa de pe Parc des Princes, achiziția argentinianului era un target pe care nu aveau voie să-l rateze.

ADVERTISEMENT

Visul patronilor de la PSG de a construi o echipă capabilă să câștige Liga Campionilor prindea contur. Messi a acceptat contractul și s-a alăturat celorlalte vedete ale parizienilor, între care bunul lui prieten Neymar și Kylian Mbappe, copilul teribil al fotbalului francez.

Numai că trecerea lui Messi de pe Camp Nou, pe Parc des Princes nu a fost una prolifică din punct de vedere sportiv. Dacă vânzările clubului au crescut exponențial, pe plan sportiv rezultatele au rămas aceleași cu care parizinenii și-au obișnuit fanii.

PSG a mărșăluit în Ligue 1 și a câștigat un nou titlu, dar a fost eliminată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, de marea rivală a argentinianului din La Liga, Real Madrid.

Deși a bifat 34 de jocuri în tricoul parizienilor și a marcat 11 goluri, cifrele sunt considerate mediocre pentru starul sud-american de la care întreaga suflare a celor de pa PSG aștepta să-și conducă echipa spre cucerirea primului trofeu Champions League.

  • 35 de ani a împlinit Lionel Messi pe 24 iunie
  • 50.000.000 de euro este cota de piață a lui Lionel Messi, conform transfermarkt

  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 2,25 este cota pentru ”PSG câștigă și ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT