Sport

Un an de la venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo: promisiunile afaceristului spaniol și ce a făcut, de fapt, la clubul alb-roșu

Vineri, 13 august, se împlinește un an de la venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo. FANATIK vă prezintă ceea ce „a realizat” afaceristul spaniol în cele 12 luni petrecute la „cârma” formației din „Ștefan cel Mare”.
13.08.2021 | 08:23
Un an de la venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo promisiunile afaceristului spaniol si ce a facut de fapt la clubul albrosu
Un an de la venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo: promisiunile afaceristului spaniol și ce a făcut, de fapt, la clubul alb-roșu
ADVERTISEMENT

Pablo Cortacero a fost văzut ca salvatorul lui Dinamo de suporterii „câinilor”, în momentul în care acesta s-a instalat în „Ștefan cel Mare”, din postura de acționar majoritar. Omul de afaceri spaniol și-a organizat o prezentare fastuoasă, în cadrul căreia a făcut nenumărate promisiuni fantasmagorice.

Un an de la venirea lui Pablo Cortacero la Dinamo

Promisiunile făcute de Pablo Cortacero, în momentul în care a preluat-o pe Dinamo, au fost de-a dreptul incredibile: de la modernizarea bazei de la Săftica și până la construirea unui muzeu.

ADVERTISEMENT

„Vrem să modernizăm și să ne adoptăm noilor tehnologii. Vrem să modernizăm baza de la Săftica. Vrem să dinamizăm rețelele sociale și să implementăm o strategie pentru social media. 

Vrem să creăm un muzeu al clubului Dinamo pe care să îl punem la dispoziția fanilor. O să colaborăm cu entități astfel încât să apropiem clubul de tineri.Necesitatea pentru acest club este un nou stadion pentru a crește. Fie trebuie să se reconstruiască acest stadion, fie unul nou, de la zero”, a fost o parte din discursul lui Pablo Cortacero, în momentul în care a preluat-o pe Dinamo.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo: de la apărători, la contestatarii lui Pablo Cortacero

Deși presa sportivă a privit cu scepticism spusele noului acționar majoritar din „Ștefan cel Mare”, o mare parte din suporterii lui Dinamo au crezut în Pablo Cortacero și i-au criticat virulent pe toți cei care nu erau de partea omului de afaceri spaniol.

Însă, la scurt timp, suporterii lui Dinamo s-au transformat, din apărătorii lui Cortacero, în cei mai mari contestatari ai omului care le-a promis salvarea clubului mult iubit. Nenumăratele promisiuni nerespectate de Cortacero i-au făcut pe suporteri să-și piardă răbdarea.

ADVERTISEMENT

Din momentul preluării echipei de la Ionuț Negoiță, Pablo Cortacero a investit doar 500.000 de euro, deși acesta promisese milioane de euro „pompate” în clubul bucureștean.

„Realizările” lui Pablo Cortacero la Dinamo

Pablo Cortacero nu și-a onorat promisiunile făcute în momentul în care a ajuns la Dinamo. În schimb, a împovărat-o cu și mai multe datorii pe formația alb-roșie, care deja avea o „desagă” plină, lăsată moștenire de fostul patron al echipei, Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Afaceristul spaniol a adus o multitudine de jucători străini pe salarii de-a dreptul uluitoare pentru fotbalul românesc, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, cu atât mai mult cu cât Dinamo nu stătea bine, din punct de vedere financiar.

Topul salariilor de la Dinamo, în era „Cortacero”:

  • Aleix Garcia  – 35.000 €
  • Borja Valle – 32.500 €
  • Juan Camara – 20.000 €
  • Paul Anton – 18.000 €
  • Adam Nemec – 18.000 €
  • Janusz Gol  – 18.000
  • Diego Fabbrini – 16.000 €
  • Isma Lopez – 14.000 €
  • Alexander Gonzalez – 12.500 €
  • Tomas Mejias – 12.000 €

Jucătorii străini, aduși de Cortacero & Co, au plecat de la Dinamo, după ce salariile promise nu le-au fost plătite. Însă, majoritatea fotbaliștilor străini și-au depus memorii la FIFA, lucru care a dus la consecințe devastatoare, pentru Dinamo.

Astfel, din cauza salariilor neplătite lui Isma Lopez, Dinamo a primit interdicție la transferuri, „câinii” neavând dreptul nici în prezent să aducă jucători în „Ștefan cel Mare”.

Fanii din „DDB”, adevărații salvatori ai lui Dinamo

Pentru a-și salva clubul iubit, suporterii lui Dinamo au înființat programul „DDB”, prin intermediul căruia fanii cotizează la bugetul clubului.

La începutul lui 2020, suporterii au cumpărat 10% din acțiunile lui Dinamo. Din acel moment, fanii au devenit principalii susținători, din punct vedere financiar, ai clubului alb-roșu, prin sponsorii aduși lângă echipă, dar și prin banii donați de suporteri, prin programul „DDB”.

Din cauza datoriilor și a problemelor financiare, în luna iunie a acestui an, Dinamo a intrat din nou în insolvență.

Potrivit unei declarații a lui Cornel Țălnar, de începutul lunii iulie, Pablo Cortacero i-a oferit acțiunile deținute, la Dinamo, lui Dorin Șerdean, fostul director executiv al clubului alb-roșu.

„Domnul Şerdean a vorbit cu Pablo Cortacero. A fost chemat în Spania ca să-i dea acţiunile. S-au întâlnit cu avocaţii, cu notarii, iar Cortacero a spus, în cele din urmă: «Ca să vedeţi că sunt de bun gând, nu vreau să moară Dinamo. M-a păcălit şi pe mine cineva cu banii. Eu nu mai pot. Dorine, vino să-ţi dau acţiunile». Şerdean a sosit din Spania şi mi-a promis că vă va spune el realitatea”, a declarat Cornel Țălnar, la începutul lunii iulie, potrivit Digi Sport.

ADVERTISEMENT