News

Un an de zile de la ultimele cazuri raportate în Wuhan! Ce se întâmplă în orașul de unde a plecat COVID-19

10.05.2021 | 17:43
Un an de zile de la ultimele cazuri raportate in Wuhan Ce se intampla in orasul de unde a plecat COVID19
În Wuhan nu a mai fost raportat nici măcar un caz de coronavirus de un an de zile. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A trecut un an de zile de la ultimele cazuri raportate în Wuhan! Pe 10 mai 2020 au fost anunțate ultimele 5 infectări cu coronavirus în orașul de unde a plecat COVID-19. Cel puțin, în statisticile oficiale linia este pe zero de atunci.

Mai exact, în urmă cu 365 de zile, chinezii precizau că au descoperit alte cinci cazuri de SARS-COV-2 în Wuhan. Niciun alt medic nu a mai raportat măcar un caz din acel moment.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, orașul pare că și-a revenit complet și viața localnicilor se desfășoară în limite normale. Vorbim despre câteva restricții în anumite zone ale Chinei, dar situația nu mai este deloc înfiorătoare, așa cum se prezenta la începutul anului trecut.

Un an de zile de la ultimele cazuri raportate în Wuhan, China!

De exemplu, China a raportat doar 11 noi cazuri confirmate în data de 10 mai 2021. Vorbim despre patru cazuri în Shanghai, două în Guangdong, două în Shaanxi și câte un caz în Zhejiang, Sichuan și Yunnan.

ADVERTISEMENT

În statisticile oficiale transmise către Organizația Mondială a Sănătății, China este fără decese noi și fără alte cazuri suspectate. Au existat 18 situații de infecție asimptomatică și, în prezent, sunt 319 oameni sub observație medicală. 313 dintre ei sunt veniți în China din străinătate.

Sursa foto – hepta.ro

Vă readucem aminte că sindromul respirator acut sever coronavirus 2 a fost raportat pentru prima dată într-un caz din Wuhan, China, în decembrie 2019. Ulterior acesta a devenit cauza pandemiei, una care a afectat puternic întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Interesant este că medicii au continuat să studieze felul în care virusul s-a răspândit din Wuhan, dar și modalitatea prin care a suferit diferite mutații.

Cum s-a transformat COVID-19 față de virusul apărut în Wuhan

Cercetătorii au ajuns la concluzia că tulpina Wuhan a suferit trei mutații consecutive, α1, α2 și α3, dar acestea nu se găsesc în CoV-urile strâns legate, toate având aceeași bază.

ADVERTISEMENT

De altfel, au existat multiple apariții ale virusului inițial, atât în ​​China, cât și în SUA, începând cu ianuarie 2020. Probele sinonime de progenitor CoV au fost găsite în multe alte probe colectate în decurs de două săptămâni de la tulpina Wuhan-1.

Sursa foto – hepta.ro

În timp ce acestea erau în mare parte chineze și asiatice (aproape 90/130), acestea au fost găsite pe toate continentele eșantionate și au persistat până în aprilie 2020 în Europa.

Ceea ce indică foarte clar faptul că virusul inițial se răspândea deja pe scară largă înainte și după primele rapoarte oficiale despre apariția coronavirusului în China. Cu alte cuvinte, tulpina Wuhan-1 este puțin probabil să fie strămoșul original SARS-CoV-2 din care provin toate tulpinile care circulă în prezent.

De unde a plecat COVID-19

Între timp, pandemia COVID-19 a perturbat viețile tuturor și bilanțul mortilor va ajunge în curând la trei milioane de oameni. Cu toate acestea, originea SARS COV – 2 rămâne incertă.

Așa cum deja se știe, există două teorii principale despre originea virusului. Una este că a trecut în mod natural de la animale sălbatice la oameni. Cealaltă este că virusul a fost în studiu într-un laborator, din care a scăpat.

Sursa foto – hepta.ro

Din mai multe motive, nu a avut loc nicio investigație credibilă asupra originilor coronavirusului. Americanii notează că Beijingul a petrecut mai mult de un an acoperind urme și pedepsind orice țară care îndrăznește să solicite o anchetă independentă.

Autoritățile chineze au subminat ancheta OMS atât de temeinic încât chiar și directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut că echipa sa nu a investigat în mod corespunzător posibilitatea producerii unui accident de laborator și că este nevoie de mai multă muncă.

Ce se întâmplă în Wuhan

Se știe că autoritățile din China au reacționat lent la rapoartele inițiale despre o boală misterioasă care circula în jurul unei piețe din Wuhan la sfârșitul anului 2019. Drept pentru care au permis milioanelor de rezidenți ai orașului să se deplaseze în țară în zilele premergătoare Anului Nou Chinezesc, o perioadă tradițională pentru călătorii.

Dar, la puțin timp după ce China a recunoscut  că există o problemă, autoritățile au urgentat totul. Aproximativ 11 milioane de persoane au fost puse sub carantină, iar măștile faciale și distanțarea socială au devenit obligatorii.

Sursa foto – hepta.ro

La un an de zile distanță, viața pare că a reintrat în pași normali. Cu toate acestea, autoritățile au rămas în alertă pentru orice noi focare. De altfel, cele câteva cazuri din Qingdao și Kashgar au dus la carantine rapide și teste în masă.

În Wuhan, restaurantele, cinematografele și teatrele și-au redeschis porțile. De asemenea, școlile funcționează după un program normal. De altfel, unitățile de învățământ caută să angajeze vorbitori de engleză din alte țări, oameni care să vină și să predea elevilor.

Sursa foto – facebook

Oamenii și-au reluat activitățile de zi cu zi, în timp ce autoritățile asigură pe toată lumea că SARS-COV-2 nu mai reprezintă un pericol.

ADVERTISEMENT