Life

Un an fără Florin Condurățeanu. Ce dramă i-a marcat toată viața îndrăgitului jurnalist

Pd 28 iunie s-a împlinit un a de la decesul lui Florin Condurățeanu. Celebrul jurnalist a trecut în perioada studenției printr-o dramă care i-a marcat întreaga viață.
28.06.2022 | 07:45
Un an fara Florin Condurateanu Ce drama ia marcat toata viata indragitului jurnalist
S-a împlinit un an de la moartea lui Florin Călinescu.Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Florin Condurățeanu a murit la vârsta de 71 de ani. Decesul a fost unul fulgerător, survenit în urma unui stop cardio-respirator. A avut o carieră în jurnalism de peste 40 de ani, însă întreaga viață i-a fost marcată de o dramă cumplită pe care a trăit-o pe vremea când era student.

Drama cumplită a lui Florin Condurățeanu din timpul studenției

Florin Condurățeanu s-a stins din viață pe 28 iunie 2021, în brațele fiului său, în urma unui stoc cardio-respirator. Celebrul jurnalist a lăsat în spate o carieră de peste 40 de ani și mulți prieteni îndurerați.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, Florin Condurățeanu a fost marcat în viață de o dramă cumplită care s-a petrecut chiar în timp ce se forma ca adult.

În decursul a zece luni, pe vremea când era student în primul an de facultate, jurnalistul și-a pierdut ambii părinți. Florin Condurățeanu a povestit că mama și tatăl lui se iubeau foarte mult și atunci când i-a pierdut a s-a simțit de parcă i-ar fi fost tăiată o aripă.

ADVERTISEMENT

Tatăl său avea o poveste de viață fascinantă. A fost conferențiarul lui Mina Minovici și a scăpat de pe front, în timp ce fratele acestuia a fugit din Siberia. Bărbatul s-a îmbolnăvit de inimă și a dezvoltat un edem pulmonar, iar Florin Condurățeanu a mărturisit că, de multe ori, chiar el l-a salvat de la moarte.

Jurnalistul a considerat că părintele său nu a fost bine îngrijit în spital, motiv pentru care la doar o zi de la internare a făcut stop cardiac și a murit.

ADVERTISEMENT

În același timp, mama acestuia deținea o funcție importantă în cadrul Spitalului Fundeni și din cauza presiunii a făcut atac cerebral chiar în timp ce vorbea cu Florin Condurățeanu. A fost timp de șase zile în comă, iar apoi a decedat.

Ce regret de viață dezvăluia jurnalistul în ultimul său interviu

Cu o lună înainte să moară, Florin Condurățeanu a acordat și ultimul său interviu. Atunci, celebrul jurnalist a dezvăluit și cel mai mare regret pe care l-a avut în viață.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a făcut istorie în presa românească, acesta era pasionat de beletristică și i-ar fi plăcut să meargă pe acest drum. Considera că Dumnezeu i-a oferit acest dar, însă nu a putut să urmeze facultatea pe care și-a dorit-o, ajungând să studieze la Facultatea de Petrol și Gaze de la Dales.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu s-a lăsat învins și a luptat pentru visul său. A trimis numeroase articole către Cenaclul Flacăra, dar și către Scânteia Tineretului, acolo unde a și debutat.

Care este povestea ochelarilor de soare purtați de Florin Condurățeanu

La fiecare apariție a sa, Florin Condurățeanu purta ochelari de soare. Jurnalistul a lansat un adevărat trend în România atunci când a început să-și asorteze lentilele colorate cu cămășile.

Astfel, acesta deținea o colecție considerabilă din ambele articole. Cele mai multe perechi au fost făcute special pentru el de Dana Balahura, patroana unei firme de ochelari.

Erau ochelari simpli, cu lentile colorate, care îl ajutau pe Florin Condurățeanu să-și îndeplinească dorința, aceea de a fi întotdeauna asortat.