News

Un angajat al uzinei Dacia, găsit mort la locul de muncă. A fost deschisă o anchetă

18.05.2021 | 09:38
Un angajat al uzinei Dacia gasit mort la locul de munca A fost deschisa o ancheta
Un angajat al uzinei Dacia, găsit mort la locul de muncă. A fost deschisă o anchetă Sursa foto: UniversulArgeșean
ADVERTISEMENT

Un angajat al uzinei Dacia Mioveni, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit mort la locul de muncă. A fost deschisă o anchetă.

Acesta a fost găsit decedat de un coleg de muncă, într-una din băi. În cauză, a fost deschis un dosar penal.

ADVERTISEMENT

Conform articolului 349, dosarul penal a fost deschis pentru neluarea măsurilor de securitate și sănătate la muncă și pentru pentru nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, articolul 351 din Codul Penal.

Un angajat al uzinei Dacia, găsit mort la locul de muncă. A fost deschisă o anchetă

La fața locului s-au prezentat polițiști și procurori, pentru cercetări cu privire la circumstanțele în care evenimentul s-a produs, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

„În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă,” a transmis IPJ Argeș.

Nu este primul incident de acest gen petrecut la uzina Dacia. În trecut, alți doi oameni și-au pierdut viața, ambii în luna mai.

ADVERTISEMENT

Trei bărbați au murit la uzina Dacia în luna mai, în trei ani diferiți

Ultimul eveniment s-a petrecut anul trecut, la data de 12 mai. Un Bărbat de 58 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace, a murit în timp ce se îndrepta spre ieșire.

„Bărbatului i-au fost acordate îngrijiri de către personalul medical al societăţii, după care i s-au făcut manevre de resuscitare, din păcate fără rezultat, fiind constatat decesul,” a transmis IPJ Argeș la momentul respectiv, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 192, 349 şi 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar verificările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs,” a adăugat.

La 21 mai 2018, un alt bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în timpul programului. Potrivit presei locale, s-a încercat resuscitarea acestuia, dar fără rezultat.

Bărbatul era schimbul 1 și se presupune că ar fi suferit un infarct miocardic. Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a fost informat cu privire la respectivul incident, catalogat drept accident de muncă.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor care au dus la moartea bărbatului.

ADVERTISEMENT
Tags: