Fotbal intern

Un antrenor care a jucat finala la Euro U21 despre naționala lui Rădoi: “România este acum o echipă mare”

23.11.2018 | 18:59
Un antrenor care a jucat finala la Euro U21 despre nationala lui Radoi Romania este acum o echipa mare

În 2013 juca finala Euro U-21, iar acum vede echipa națională a României una dintre favoritele turneului din vară. Naționala lui Mirel Rădoi l-a impresionat pe antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia. ”Pentru mine, România este acum o echipă mare. Nu mulţi o consideră astfel pe România, dar este o greşeală. Pentru mine, România are o echipă foarte bună pentru acest Campionat European”, a spus fostul selecționer de la tineretul Italiei.

Devis Mangia i-a condus la acel turneu final de tineret din 2013 pe Ciro Immobile, Lorenzo Insigne și Marco Verratti, dar echipa Spaniei, condusă de pe bancă de Julen Lopetegui, fostul antrenor al lui Real Madrid, a fost prea puternică pentru naționala condusă de Mangia. Italia a jucat finala competiției, care a avut loc în Israel. Echipa ibericilor era plină de vedete, încă de pe atunci: David de Gea, Thiago Alcantara, Koke, Isco, Alvaro Morata sau Iker Muniain au jucat în finala Euro U21.

Devis Mangia: “România este acum o echipă mare”! A jucat finala turneului în 2013

Devis Mangia a fost impresionat de jocul naționalei de tineret a României, care s-a calificat la europeanul de tineret din Italia, dintr-o grupă foarte grea din care au mai făcut parte Portugalia, Țara Galilor, Elveția și Bosnia. Echipa antrenată de Mirel Rădoi a încheiat grupa neînvinsă și a trimis-o pe marea favorită Portugalia la baraj. Lusitanii au pierdut însă și această șansă de calificare în fața Poloniei.

Devis Mangia și Lorenzo Insigne pe vremea când actualul antrenor al Craiovei era selecționer la naționala de tineret a Italiei

Devis Mangia, omul care vede echipa României una dintre cele mai bune din cele 8 naționale de la Euro U -21 2019, a stat pe banca tineretului Italiei în campania pentru calificarea la europeanul de tineret din 2013, unde a ajuns în finală. Ca și România acum, italienii au fost în ultima urnă valorică la tragerea la sorți a turneului final, dar asta nu i-a împiedicat să joace finala competiției. În ultimul act Spania a câștigat cu 4-2. Thiago Alcantara a reușit atunci pentru Spania un hat-trick, iar cealaltă reușită i-a aparținut lui Isco. Pentru Italia au marcat Ciro Immobile și Fabio Borini.

  • 20 de ani au trecut de la ultima participare a României la un turneul final european de tineret 
Tags: