Sport

Un antrenor de fotbal american, demis pentru că nu a vrut să se vaccineze! Pierde un contract de 15.000.000 de dolari

Nick Rolovich, antrenor al echipei de fotbal american a Universităţii din Washington, a fost demis după ce a refuzat să se vaccineze, astfel că pierde un contract de milioane de dolari.
20.10.2021 | 09:29
Un antrenor de fotbal american demis pentru ca nu a vrut sa se vaccineze Pierde un contract de 15000000 de dolari
ADVERTISEMENT

Un nou scandal a apărut în sportul din SUA, după ce Nick Rolovich a fost demis din funcţia de antrenor al echipei de fotbal american a Universităţii din Washington. Totul vine după ce în Statele Unite ale Americii există obligativitatea vaccinării pentru toţi angajaţii instituţiilor publice.

Jay Inslee, guvernatorul statului Washington, a luat decizia obligativităţii vaccinării a angajaţilor instituţiilor publice, astfel că în această categorie au fost incluşi şi cei care lucrează la Universitatea de Stat din Washington.

ADVERTISEMENT

Nick Rolovich, antrenorul de fotbal american demis pentru că nu a vrut să se vaccineze

Luni, Nick Rolovich a fost anunţat de Pat Chun, managerul echipei, că este demis după ce a refuzat să se vaccineze. Antrenorul de 42 de ani semnase, în ianuarie 2020, un contract pe cinci ani cu echipa de fotbal american a Universităţii din Washington, iar valoarea totală a salariului era de 15.600.000 de dolari.

Pe lângă faptul că a pierdut o sumă impresionantă, decizia lui Nick Rolovich a fost intens criticată, în condiţiile în care pandemia de coronavirus continuă să facă multe victime în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

“Niciodată nu vei putea să convingi tipi ca Nick Rolovich, fostul antrenor al Washington State, să se vaccineze. E o pierdere de timp”, au scris jurnaliştii de la Bloomberg.

Tot staff-ul lui Nick Rolovich a fost dat afară. Antrenorul a încercat să fenteze legea

Pe lângă Nick Rolovich, conducerea echipei Universităţii din Washington a decis să-i dea afară şi pe Ricky Logo, John Richardson, Craig Stutzmann şi Mark Weber, tot staff-ul antrenorului de 42 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce legea a intrat în vigoare, Nick Rolovich a încercat să fenteze regula şi a cerut o scutire de la vaccin din motive religioase. “Nu vreau ca nimeni să-mi dicteze ce trebuie să fac”, declara fostul antrenor al Washington State.

Jucătorii echipei nu au primit prea bine vestea că Nick Rolovich a fost demis, iar Jayden de Laura, căpitanul Washington State, a postat un mesaj prin care critica decizia conducerii Universităţii.

ADVERTISEMENT

Kyrie Irving pierde bani grei pentru că refuză să se vaccineze

Nu doar în fotbalul american există persoane care refuză să se vaccineze. Kyrie Irving, una dintre vedetele lui Brooklyn Nets, a fost scos din echipă după a anunţat că nu se va imuniza. De altfel, baschetbalistul nu are voie nici să se antreneze alături de colegii lui.

În aceste condiţii, Kyrie Irving riscă să piardă contractul de 33.000.000 de dolari cu Brooklyn Nets. “Îi respectăm opinia sa, dar, pentru moment, credem că e mai bine pentru grupare să meargă pe drumul pe care am plecat”, a declarat Sean Marks, managerul general al echipei.

Apropiaţii lui Kyrie Irving au susţinut că baschetbalistul refuză imunizarea pentru că este nemulţumit de faptul că oamenii îşi pierd locurile de muncă din cauza deciziei autorităţilor. “Nu e anti-vaccinare. E supărat pentru că lumea-și pierde locul de muncă din cauza faptului că e obligată să se vaccineze. Cei nevaccinați nu mai au dreptul de a munci, în unele locuri!”.

ADVERTISEMENT