Fotbal international

Un antrenor de top din Serie A se vede la un club din Liga 1: „Mi-ar plăcea să merg acolo”

27.12.2020 | 21:50
Un antrenor de top din Serie A se vede la un club din Liga 1: „Mi-ar plăcea să merg acolo”
Un antrenor de top din Serie A se vede la un club din Liga 1: „Mi-ar plăcea să merg acolo”. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Sassuolo, Roberto De Zerbi, este tentat să vină să antreneze în Liga 1. Italianul în vârstă de 41 de ani ar spune „da”, în viitor, unei oferte din partea lui CFR Cluj.

Sassuolo, echipă la care evoluează și Vlad Chiricheș, este una dintre revelațiile sezonului în Serie A. Artizanul fotbalului bun practicat de „Cei Negri și Verzi” este Roberto De Zerbi, antrenor care, în cariera de fotbalist, o are în CV și pe CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Cu De Zerbi pe bancă, Sassuolo este pe locul 4 în prima ligă din Italia. Chiricheș și colegii săi au 26 de puncte, cu unul mai puțin decât Roma, ocupanta celei de-a treia poziții.

Roberto De Zerbi ia în calcul să o antreneze pe CFR Cluj

Roberto De Zerbi a evoluat în Gruia în perioada 2010-2012, atunci când a câștigat două titluri și o Cupă a României.

ADVERTISEMENT

„Nu se ştie niciodată. Niciodată să nu spui niciodată. În viitor mi-ar plăcea să plec în străinătate şi, de ce nu, într-o zi aş putea să vin să antrenez în România fără probleme.

Mi-ar face plăcere. Nu închid poarta nimănui, mai ales României sau clubului CFR Cluj, unde am evoluat”, a declarat Roberto De Zerbi pentru Telekom Sport.

Antrenorul lui Sassuolo e revelația sezonului în Serie A

Roberto De Zerbi antrenează pe Mapei Stadium – Cita del Tricolore din iulie 2018, iar de atunci Sassuolo se află pe o pantă ascendentă. Sub comanda tehnicianului în vârstă de 41 de ani se află și căpitanul naționalei de seniori a României, Vlad Chiricheș (30 de ani).

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, „Cei Negri și Verzi” au terminat pe locul 8 în Serie A, dar pentru ediția 2020-2021 au planuri și mai mărețe. Momentan, Sassuolo se descurcă de minune în Serie A. E pe locul 4, cu 26 de puncte în 14 etape, poziție de UEFA Champions League.

Pe banca lui Sassuolo, De Zerbi are 95 de meciuri antrenate, cu o medie de 1,36 puncte pe meci, iar în acest campionat a bifat șapte victorii, cinci remize și două rezultate de egalitate. Sassuolo este a cincea echipă din cariera de antrenor a italianului, după Darfo Boario, Foggia, Palermo şi Benevento înainte să semneze cu Sassuolo.

În cei doi ani petrecuți în Gruia în calitate de jucător, Roberto De Zerbi a evoluat în 30 de partide, a marcat opt goluri și a oferit șase pase decisive.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri