Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Un antrenor în vogă din SuperLiga se implică în conflictul Pintilii – FRF: „Să se ducă la școală!”. Video Exclusiv

Marius Măldărășanu (47 de ani), antrenorul lui FC Hermannstadt, consideră că Mihai Pintilii nu ar trebui să aibă dreptul să antreneze.
24.01.2023 | 00:42
Un antrenor in voga din SuperLiga se implica in conflictul Pintilii  FRF Sa se duca la scoala Video Exclusiv
Mihai Pintilii a dus-o pe FCSB pe locul 3 în SuperLiga, la 4 puncte de liderul Farul. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marius Măldărășanu este unul dintre tehnicienii în vogă ai acestui sezon din SuperLiga. După înfrângerea suferită de Hermannstadt în fața FCSB, el a intervenit în conflictul dintre Mihai Pintilii și FRF pe tema licenței de antrenor.

Marius Măldărășanu a început cariera de antrenor la fel ca Mihai Pintilii: „Aveam însă licența A”

Marius Măldărășanu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI despre situația ingrată în care se află Mihai Pintilii, prin care a trecut și el la începutul carierei: „Și eu am antrenat de maniera asta. Adică atunci când am debutat la Astra, aveam licența A și a trebuit adus un antrenor cu licența Pro. Au avut încredere în mine, însă aveam licența A, antrenasem doi ani la liga a treia”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS

Antrenorul sibienilor atrage atenție asupra unei mari probleme cu care se confruntă foștii jucători după ce se retrag și vor să o ia pe calea antrenoratului: „Au văzut ceva în mine și aici e meritul lui Dani Coman, pentru că e foarte greu să intri în circuit. Aici am vrut de fapt să ajung. În momentul în care m-am lăsat de fotbal, am stat șase ani și nimeni nu îți întinde nicio mână. Când te-ai lăsat, deja ești gata”.

Tehnicianul ardelenilor îi consideră extrem de norocoși pe cei care reușesc să se lanseze în antrenorat imediat după ce își agață ghetele în cui, însă nu cazul tuturor: „Ca antrenor pleci de la zero. Și contează foarte mult cine îți dă o șansă, cine crede în tine. Am stat 6 ani! De-asta vreau să spun că îi felicit pe cei care imediat cum termină cu fotbalul rămân în echipă ca antrenor secund sau delegat, pentru că lumea te uită”.

ADVERTISEMENT

Marius Măldărășanu, mesaj clar: „Școala de Antrenori și Federația trebuie să închidă aceste portițe”

Marius Măldărașanu consideră că FRF trebuie să ia măsuri urgente, pentru a evita astfel de discuții și scandaluri: „Claudiu Niculescu la fel, Andrei Prepeliță și acum Pintilii. Cu toate că Pintilii a stat o perioadă ca secund și a învățat. Dar cred că este o realitate: atâta timp cât nu ai licența, nu trebuie să antrenezi. Trebuie să ai răbdare, să faci școala. Este complicat, din cauză că federația a permis la un moment dat lucrul ăsta și atunci… 

Nu că nu ai voie, dar n-ar trebui să antrenezi. Depinde de portițele pe care le ai și acum școala de antrenori sau federația încearcă să le închidă. Și până la urmă va trebui să le închidă, că altfel se bat cap în cap. Ai lăsat pe unul, dar nu lași pe altul. O să zică lumea că ai ceva cu patronul x și y”.

ADVERTISEMENT

În privința lui Mihai Pintilii, Măldărășanu crede că fostul jucător al FCSB este un antrenor privilegiat, dar e între ciocan și nicovală: „Este șansa lui. Acuma el ce să facă? A stat secund să învețe, clubul are încredere în el și îl pune să antreneze. Nu ai voie să antrenezi, nu antrenezi! În momentul în care el are portițe, antrenează. De maniera asta”.

Marius Măldărușanu nu ar putea să suporte niciodată ce face Pintilii: „Indicațiile trebuie să le dea mai departe antrenorului principal”

Marius Măldărășanu explică și de ce Mihai Pintilii se află într-o postură umilitoare, deoarece trebuie să comunice cu jucătorii prin Leo Strizu: „Eu nu pot să stau pe bancă niciun minut. Pintilii stă pe bancă și automat indicațiile trebuie să le dea mai departe antrenorului principal… Eu nu pot să fac asta! Nu mă văd.

ADVERTISEMENT

N-aș putea! Așa făcea Lobanovski la Dinamo Kiev, când era și selecționerul Ucrainei. Stătea în picioare la marginea terenului cu o pătură pe el și nu scotea niciun sunet. La pauză transmitea indicațiile prin secund. Trebuie să fii foarte puternic să faci așa ceva. Eu chiar n-aș putea”, a mai spus antrenorul lui Hermannstadt, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT