ADVERTISEMENT
Sport

Un arbitru din Serbia a ajuns la închisoare! Câte luni va sta după gratii pentru un penalty inventat. Video

Autor: Patrice Podina | 01.04.2021 | 22:34
Un arbitru din Serbia a ajuns la închisoare! Câte luni va sta după gratii pentru un penalty inventat. Video
Srdjan-Obradovic

Curtea Supremă din Novi Sad a decis ca un arbitru de fotbal să fie trimis după gratii pentru că a dictat un penalty inexistent, într-un meci din 2018.   

ADVERTISEMENT

Srbjan Obradovic a fost acuzat că a viciat rezultatul partidei dintre Spartak Subotica și Radnicki Nis, încheiată cu victoria primei echipe cu scorul de 2-0, anunță The Sun.

Conform rechizitoriului cele două formații erau implicate în lupta pentru accederea în play-off-ului ligii din Serbia, ambele oponente având nevoie de victorie pentru a atinge acest obiectiv.

Pedeapsă ”exemplară” pentru arbitrul din Serbia: 15 luni de închisoare

Procesul a durat aproape trei ani, iar sentința este una fără precedent în fotbalul european. 15 luni de închisoare și o suspendare de 10 ani din orice calitate oficială în fotbalul din Serbia este pedeapsa dictată departamentul anticorupție al Curții Supreme Novi Sad.

ADVERTISEMENT

În urma acestui scandal președintele Federației de Fotbal din Serbia, Slavisa Kokeza, și-a înaintat demisia, săptămâna trecută, deși nu a fost acuzat în acest dosar, acesta fiind doar interogat de anchetatori.

Printre martorii citați s-a numărat și atacantul echipei Steaua Roșie Belgrad, Milan Pavkov, care în 2018 evolua la Radnicki Nis.

Capul de acuzare a fost un penalty văzut doar de arbitru

La finalul meciului amintit oficialii clubului Radnicki Nis a depus o plângere împotriva arbitrului Srbjan Obradovic pe care l-au acuzat de viciere de rezultat. Anchetatorii au mers mai departe și au căutat dovezi care să indice implicarea lui Obradovic într-o rețea de crimă organizată.

ADVERTISEMENT

În partida Spartak Subotica-Radnicki Nis, centralul Obradovic a avut mai multe decizii controversate. Mai întâi l-a eliminat pe atacantul Milan Pavkov, iar în minutul 78 a dictat a doua lovitură de la 11 metri pentru gazde fără să-și poată justifica decizia.

Filmările au demonstrat că la cel de al doilea penalty nu a existat nici un contact între jucătorii implicați în fază, nici mingea nu a atins brațul vreunui sportiv pentru a putea fi invocat un henț.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT