News

Un artist a reușit imposibilul. A luat 15.000 de euro pe o sculptură invizibilă

Un artist italian a luat 15.000 de euro pentru o sculptură invizibilă.
04.06.2021 | 10:10
Un artist a reusit imposibilul A luat 15000 de euro pe o sculptura invizibila
ADVERTISEMENT

Italianul Salvatore Garau a reușit imposibilul. A vândut “nimic” cu 15.000 de euro. Artistul și-a denumit sculptura invizibilă “Io Sono” și culmea i-a dat cumpărătorului și instrucțiuni de depozitare.

Salvatore Garau nu este la prima lucrare de acest gen. Și-a mai expus o sculptură pe care nimeni nu o poate vedea în luna februarie la Scala din Milano.

ADVERTISEMENT

Un artist a reușit imposibilul

Deși nimeni nu s-ar fi gândit că așa ceva este posibil, italianul Salvatore Garau a uimit toată lumea artei. A vândut o sculptură invizibilă cu o sumă incredibilă. 15.000 de euro.

Toată lumea, probabil și cumpărătorul se întreabă ce reprezintă aceasta. Doar că fiind invizibilă fiecare este liber să-și imagineze ce vrea. Artistul spune că cel care a cumpărat opera sa de artă a fost foarte mulțumit.

ADVERTISEMENT

“Succesul licitației demonstrează un fapt de necontestat: golul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”, a declarat italianul.

Autorul lucrării spune că sculptura sa este extrem de valoroasă pentru că nimeni nu va putea face niciodată un fals. Vânzarea a fost făcută de casa de licitații Art-Rite. Singurul lucru pe care l-a primit cumpărătorul a fost certificatul de garanție.

ADVERTISEMENT

“Lucrările mele au o nouă valoare istorică și reprezintă o metaforă perfectă a zilelor noastre“, a declarat Salvatore Garau .

Cum trebuie păstrată sculptura invizibilă

Opera de artă se numește “Io sono” (Eu sunt). Cumpărătorul a primit și instrucțiuni pentru că aceasta nu poate fi depozitată în orice condiții. Lucrarea trebuie așezată într-o cameră specială de dimensiuni minime de 150X150 metri. Nu are nevoie de lumină specială, dar nici de climatizare.

ADVERTISEMENT

“Are energie care se condensează și se transformă în particule, ei bine, în noi.

Dacă decid să expun o sculptură imaterială într-o anumită cameră, acea cameră va concentra o anumită cantitate și densitate de gânduri la un anumit punct și va crea o sculptură care va lua diferite forme chiar din titlul meu”, a spus el.

Salvatore a mai făcut o sculptură după același model. În luna februarie a acestui an a expus lucrarea “Buddha în contemplare”. Atunci a fost lăudat de mai mulți fani virtuali, fiind astfel încurajat să-și continue munca.

ADVERTISEMENT