News

Un asistent medical a slăbit peste 20 de kilograme după infectarea cu coronavirus. Transformare uluitoare: ”Și telefonul mi se părea greu!” Foto

21.05.2020 | 12:37
Un asistent medical a slabit peste 20 de kilograme dupa infectarea cu coronavirus Transformare uluitoare Si telefonul mi se parea greu Foto
ADVERTISEMENT

Un asistent medical din Statele Unite ale Americii a slăbit peste 20 de kilograme după infectarea cu noul coronavirus. Acesta a postat în mediul online o imagine incredibilă cu modul în care boala i-a afectat organismul.

Un asistent medical a slăbit peste 20 de kilograme după infectarea cu coronavirus. Transformare uluitoare: ”Și telefonul mi se părea greu”

”Am vrut să arăt că virusul poate afecta pe oricine. Nu contează dacă ești tânăr sau bătrân, dacă ai condiții preexistente sau nu. Coronavirus te poate afecta.”, își începe Mike Schultz povestea, un asistent medical din San Francisco.

ADVERTISEMENT

Infectat cu COVID-19 în urmă cu două luni, cadrul medical din Statele Unite ale Americii nu a realizat cât de sever a fost efectul bolii asupra organismului său până când s-a trezit dintr-o comă indusă de ventilator.

Era slab, fragil și cu 22 de kilograme mai puțin decât atunci când ajunsese la spital cu șase săptămâni mai devreme. ”Nu cred că am plâns atât de mult în viața mea. Am crezut că voi fi așa pentru totdeauna”, spune Schultz pentru Health.com.

ADVERTISEMENT
mike schultz
 Foto: health.com

Pentru a arăta tuturor ce impact a avut COVID-19 asupra sa, Mike Schultz a urcat în mediul online o fotografie de-a dreptul dramatică în care se observă cât de mult a pierdut în greutate.

Prin acest gest, cadrul medical din SUA speră ca persoanele care nu cred că riscă virusul este nociv vor realiza ce pot păți dacă se vor infecta.

ADVERTISEMENT

Calvarul lui Mike a început în martie. În timp ce-și vizita un prieten în Boston, acesta a început să prezinte simptome asemănătoare gripei și a avut o febră de 37.7 grade. ”Tușeam tot timpul și nu puteam respira. Era ca și cum aș respira de 50 de ori pe minut.”, își amintește asistentul.

Calvarul pentru Mike a continuat și după vindecare: ”Telefonul mi se părea greu”

Ulterior, după testare, Mike a aflat că e bolnav de COVID-19. Își mai amintește doar că s-a despărțit de prietenul său și a fost sedat. Apoi…s-a trezit după șase săptămâni.

ADVERTISEMENT

De îndată ce și-a revenit din starea critică, Mike a traversat alte momente dificile. Nici nu și-a imaginat că au trecut aproape două luni de internare. Cred că stă maxim de șapte zile.

”Nu puteam să vorbesc și mâinile îmi erau atât de slabe încât telefonul meu simțea că are 50 de kilograme. Înainte, aveam 83 de kilograme.

După aceea, m-am cântărit și a doua zi și am coborât la 63 de kilograme. Niciodată nu am mai fost așa de slab în viața mea”, povestește Mike.

ADVERTISEMENT