News

Un asistent medical român a revenit să lucreze în țară, dar fără succes. „Dacă nu îmi găsesc loc de muncă îmi voi căuta în alt domeniu”

28.05.2020 | 20:22
Un asistent medical roman a revenit sa lucreze in tara dar fara succes Daca nu imi gasesc loc de munca imi voi cauta in alt domeniu
ADVERTISEMENT

Claudiu Lupșa este un asistent medical român reîntors în țară și spune că vrea să lucreze aici, dar momentan nu a primit niciun răspuns la cererile sale.

Povestea unui asistent medical român, care a revenit să lucreze în țară, dar fără succes

După ce a trăit 13 ani în Italia, Claudiu Lupșa, un asistent medical român, spune că s-a reîntors în țara natală și vrea să lucreze aici, doar că nu i-a răspuns nimeni la cererile de angajare, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Românul a trăit vreme de 13 ani în Italia, chiar în regiunea Lombardia, grav afectată de coronavirus, unde a muncit ca asistent medical.

Bărbatul a luat decizia de a reveni în țara natală la jumătatea lunii martie, când a strâns tot și a revenit în România, pentru a începe o nouă viață.

ADVERTISEMENT

Asistentul medical spune că decizia de a reveni în țară, alături de soția sa, a fost luată cu mult timp înainte ca pandemia de coronavirus să se abată asupra Italiei.

Bărbatul își dorea de mult să revină în România

“Era totul organizat, am fost prinși în mijlocul acestor evenimente. Apucasem să îmi dau demisia, am vândut tot ca să ne întoarcem în România și să începem aici o viață nouă.

ADVERTISEMENT

Vreau să fiu în continuare asistent medical, dar dacă nu îmi găsesc loc de muncă îmi voi căuta în alt domeniu”, a declarat asistentul medical, pentru Digi24.

Claudiu Lupșa spune că, după ce s-a reîntors în România, a încercat să își găsească un loc de muncă și a făcut mai multe cereri pentru angajare, inclusiv într-un spital unde sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Am făcut cereri către instituțiile spitalicești din Baia Mare, inclusiv la Ministerul Sănătății. M-am oferit să lucrez într-o secție cu pacienți cu coronavirus.

Deocamdată mi s-a răspuns că cererea mea a fost înregistrată, nu am fost chemat la interviu. Sunt gata să mă adaptez, să mă integrez.

Sunt proceduri, trebuie lăsat timp autorităților ca să se organizeze, înțeleg aceste întârzieri, sper doar să fiu angajat”, a mai spus Claudiu Lupșa, un asistent medical român care a revenit în țară pentru a lucra în spitalele de la noi, dar fără succes momentan.

ADVERTISEMENT
Tags: