News

Un asteroid amenință Pământul. Impactul ar fi de 65.000 de ori mai puternic decât bomba de la Hiroshima

28.10.2020 | 23:59
Un asteroid ameninta Pamantul Impactul ar fi de 65000 de ori mai puternic decat bomba de la Hiroshima
ADVERTISEMENT

Un asteroid ar putea lovi Pământul, iar coliziunea ar fi de 65.000 de ori mai distrugătoare decât bomba de la Hiroshima.

Acesta are dimensiunile a trei terenuri de fotbal și se numește Apophis, după zeul egiptean al întunericului.

ADVERTISEMENT

Asteroidul va trece de mai multe ori pe lângă planeta noastră în următoarea sută de ani. Dacă își schimbă direcția pe orbită cu aproximativ 170 de metri pe an, atunci impactul nimicitor ar avea loc în 2068.

Un asteroid ar putea lovi Pâmântul în 2068

Specialiștii au calculat traiectoria probabilă și spun că șansele ca Apophis să lovească Terra sunt de 1 la 150.000.

ADVERTISEMENT

În urma unui eventual impact s-ar produce un crater cu diametrul de peste 4 km. Va fi afectată doar regiunea lovită de asteroid. Nu este în pericol toată planetă, conform savanților.

Apophis este cunoscut și ca Apep sau Distrugătorul. Acesta reprezenta spiritul antic al răului și distrugerii, zeul demon-șarpe în mitologia egipteană. El locuia în întunericul etern.

ADVERTISEMENT

Un alt obiect spațial periculos se numește 29.075 și este considerat cel mai îngrijorător pentru pământ. E drept, impactul cu acest obiect ar avea loc abia în anul 2880. Asteroidul Bennu se află și el pe lista NASA. Acesta ar putea să se apropie amenințător de pământ peste aproximativ 100 de ani.

Recent, telescopul spaţial Hubble al NASA a descoperit un asteroid rar şi extrem de valoros numit Psyche (16). Acesta se află în centura principală de asteroizi a sistemului solar dintre Marte şi Jupiter.

ADVERTISEMENT

„Am văzut meteoriţi care sunt în mare parte metalici, dar Psyche ar putea fi unic prin faptul că ar putea fi un asteroid care este realizat în totalitate din fier şi nichel”, a declarat Tracy Becker, unul dintre autorii studiului şi cercetător la Southwest Research Institut din San Antonio, Texas.

ADVERTISEMENT
Tags: