La un pas de tragedie! Un atlet s-a prăbuşit din cauza căldurii în timpul unui maraton

Marian Popovici   
in Sporturi
15/04/2018, 15:28
La un pas de tragedie! Un atlet s-a prăbuşit din cauza căldurii în timpul unui maraton

Callum Hawkins conducea detaşat cursa de 42 de kilometri, având un avantaj de aproape două minute. Atletul în vârstă de 25 de ani, care anul trecut a câştigat aurul la Campionatul Mondial de Maraton din Londra, se îndrepta spre o nouă medalie de aur, însă a început să aibă ameţeli şi s-a prăbuşit. A reuşit să se ridice şi să continue cursa ţinându-se de barele gardurilor de pe margine, dar pentru puţin timp, apoi s-a prăbuşit din nou.

Hawkins s-a lovit cu capul de gardurile de metal şi a primit primele îngrijiri medicale abia după câteva minute, timp în care spectatorii de pe margine l-au fotografiat. În cele din urmă, sportivul a fost transportat la spital, unde medicii au stabilit că nu are leziuni care să îi pună sănătatea în pericol.

Hawkins s-a prăbuşit din cauza căldurii

Căldura excesivă a fost cauza pentru care Hawkins s-a prăbuşit în timpul maratonului disputat la Jocurile Commonwealth-ului. În timpul cursei, temperatura a urcat la peste 30 de grade Celsius, iar mai mulţi atleţi au fost nevoiţi să se retragă. Martonul a fost câştigat în cele din urmă de australianul Michael Shelley. Lumea sportului arată cu degetul către organizatorii cursei şi către paramedici, după intervenţia târzie. “Îmi pare rău că ne uităm la asta, este dureros. Se va răni şi nu este nimeni acolo să îl ajute. Ar trebui să fie mai mulţi paramedici prezenţi,” a declarat fostul alergător Steve Cram, în timpul comentariului pe care l-a făcut pentru BBC.

Închide ×